930×122 CAPRA 5

autospecială

(VIDEO) ISU ARGEȘ ȘI-A PREZENTAT NOUA AUTOSPECIALĂ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș și-a prezentat noua autospecială din dotare. Este o autospecială de intervenție pirotehnică, primită din partea Consiliului Județean Argeș.

Citiți și: Un tânăr pompier a trecut prin cele mai mari emoții

Prezentarea a avut loc astăzi în curtea sediului din Pitești (strada Traian) al pompierilor argeșeni, cu ocazia Zilei Protecției Civile.

Președintele Consiliului Județean, Dan Manu, a predat către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș autospeciala pentru misiuni pirotehnice achiziționată de CJ la solicitarea ISU.

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

Autospeciala pirotehnică este destinată pentru intervenția operativă în cadrul misiunilor specifice ISU Argeș pentru asanarea teritoriului de muniție rămasă neexplodată. Asigură transportul echipamentelor și materialelor din dotare, precum și a echipajului pirotehnic la locul intervenției. Misiuni la care participă:

– depistează locul unde se află bombele, proiectilele sau elementele de muniție periculoase;

– ridicarea bombelor sau a proiectilelor de calibru mic de la locul unde au fost găsite;

– distrugerea cu mijloace pirotehnice a muniției asanate;

– misiuni de deblocare/salvare a răniților de sub dărâmături;

– iluminarea unor zone de teren în care se execută lucrări de asanare sau deblocare.

Autospeciala a costat 206.465 de lei cu TVA, finanțarea fiind asigurată de CJ Argeș.

Cadrele ISU Argeș au prezentat un exercițiu de simulare a unei interveții cu autoizoleta la un caz în care o persoană este suspectă de infectare cu noul coronavirus.

De asemenea, pentru buna colaborare dintre cele două instituții, dar și în semn de apreciere pentru munca angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, președintele Dan Manu i-a oferit inspectorului-șef al ISU Argeș, locotenent-colonelul Bogdan Olar, “Trofeul Argeșului”.

Cu același prilej, a fost organizată și o mică expoziție de tehnică.

La eveniment, a cărui gazdă a fost șeful ISU Argeș, Bogdan Olar, au participat oficialități, printre care prefectul Emanuel Soare și președintele Consiliului Județean, Dan Manu.

Festivitatea a mai inclus înaintarea în grad a unor cadre militare înainte de expirarea stagiului minim, trecerea în rezervă a altor cadre ale Inspectoratului și defilarea unității.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90