930×122 CAPRA 5

auto

LA PERMISE SE PICĂ PE CAPETE. CANDIDAȚII REZISTĂ

La permise se pică pe capete. Candidații rezistă. În 2017, în județul Argeș procentul de promovare a examenului pentru obținerea permisului auto a fost de doar 36%, sub media națională.

Citiți și: Mulțumești unui alt șofer în trafic? Se dă amendă usturătoare

Majoritatea candidaţilor trec de proba teoretică, dar nu reuşesc să ia calificativul ,,admis” la proba practică, de traseu. Să fie de vină emoţiile, pregătirea precară sau regulile prea dure?

Răspunsuri am încercat să aflăm astăzi chiar în teren, în vecinătatea stadionului ,,Nicolae Dobrin” din Piteşti, locul de unde se pleacă în proba de traseu, proba de foc.

Citiți și: Poliția/Traficul în această dimineață: unde se circulă cu dificultate

Instructorii auto au un rol important în calificarea viitorilor şoferi. Unul dintre instructorii din Piteşti ne vorbește despre motivele din cauza cărora numeroși candidați sunt respinşi la proba finală:

,,În primul rând, elevii au emoţii foarte mari. Va trebui schimbat sistemul, astfel încât și instructorul să stea lângă candidat pe parcursul probei, iar poliţistul în spate. I-ar încuraja mult!  În alte țări ale Uniunii Europene instructorul este mereu alături de candidat și sunt de părere că aşa ar trebui să se procedeze şi la noi.

Un alt factor foarte important este traficul haotic, cu străzi nemarcate, fără indicatoare, blocate de maşini parcate aiurea. Începătorii trec foarte greu peste astfel de situaţii.”, ne precizează instructorul auto pe care l-am intervievat.

De asemenea, vârsta scăzută reprezintă un dezavantaj: ,,Abia au împlinit 18 ani și care este primul lucru pe care îl vor? Permisul!

Este primul lor examen adevărat… La şcoală mai negociază cu profesorul, dar aici e la stânga sau la dreapta, nu există scăpare!”.

Trei sfaturi pentru candidaţii la obținerea permisului auto? “Multă pregătire, să aibă încredere şi să nu renunţe niciodată!”, afirmă instructorul auto.

Și, într-adevăr, cei mai mulți nu renunță! Deși se pică pe capete, candidații rezistă eșecului și revin și a doua sau a “n” oară pentru a intra în posesia mult râvnitului permis de conducere.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA