930 x122 grota rece

carmen dan

(VIDEO) PACIENT INCONȘTIENT, UMILIT ÎNTR-O AMBULANȚĂ SMURD

Pacient inconștient, umilit într-o ambulanță SMURD. Pe o rețea de socializare au apărut imagini în care un paramedic dintr-o ambulanță SMURD batjocorește un pacient aflat pe targă, intubat, în stare de inconștiență, lovindu-l în zona capului cu un baton de parizer și adresându-i-se cu „bețivanule”.

Citiți și: Ce spune Poliția despre administratorul de 30 de ani rănit grav

Înregistrarea video a fost postată de un bărbat din Orşova, judeţul Mehedinţi, însoțită fiind de următorul text: „Aşa se poartă băieţii de la SMURD cu pacienţii! Ce ziceţi, domnule Arafat (n.r. – Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență), o fi bine aşa?”, potrivit Mediafax.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a publicat imaginile și pe pagina sa de socializare, cerându-le Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) să îl identifice pe individ și să ia măsuri urgente.

Citiți și: Accident pe Autostrada A1! Trei mașini s-au lovit

Am urmărit cu indignare imaginile apărute în spațiul public din care se observă cum un membru al unui echipaj de intervenție de urgență batjocorește un pacient care avea nevoie de ajutor.Acțiunea unui singur om poate arunca stigmatul asupra unei întregi instituții și asupra a zeci, sute sau mii de oameni care își fac datoria în cel mai onorabil și profesionist mod cu putință!Știu că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat verificări în acest caz și cer IGSU și DSU să ia măsuri urgente!Acest personaj nu mai poate fi parte a echipei de elită numită SMURD. Acest personaj afectează grav o echipă valoroasă, tocmai pentru că valoarea sa, ca om, nu depășește prețul unui baton de parizer!

Gepostet von Carmen DAN am Sonntag, 2. Juni 2019

„Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public filmate într-o ambulanță SMURD, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență dezaprobă ferm atitudinea manifestată de acest paramedic în relația cu victima.

Pentru identificarea imediată a persoanei responsabile și aplicarea măsurilor în consecință, am solicitat unităților subordonate documentarea situației și comunicarea urgentă a datelor și informațiilor care să facă posibil acest lucru.

În sprijinul acțiunilor întreprinse la nivel instituțional, adresăm public rugămintea ca toți cei care dețin indicii să vină în sprijinul demersului nostru și să ne li pună la dispoziție.

Asigurăm opinia publică/cetățenii în slujba cărora personalul IGSU își duce misiunile la îndeplinire că astfel de manifestări nu vor fi tolerate, iar măsurile adoptate împotriva celor care aleg un astfel de comportament vor fi pe măsura faptelor lor”, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. (Foto: descriptiv) 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3