New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

VIDEO – PESCUIT ILEGAL, OPRIT DE JANDARMII ARGEȘENI

Compartimentul de informare al Jandarmeriei Argeș comunică: „Tu știi în ce condiții poți pescui legal în această perioadă? Răspunsul că nu știai nu te ajută prea tare. Au aflat asta trei argeșeni care se foloseau de plase monofilament pentru a scoate pește din lacul de acumulare Vidraru.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Ieri, 26.04.2020, jandarmii care se aflau în patrulă în misiune pe raza localității Arefu au observat în zona Barajului Vidraru un autoturism staționat și, având informații că în acel loc se bagă plase de pescuit, au așteptat să vadă dacă în zonă apar persoane care intenționează să pescuiască. În scurt timp și-a făcut apariția o ambarcațiune cu doi bărbați și o femeie, iar unul dintre bărbați băga o plasă de pescuit în apă.

După ce barca a ajuns la mal și după ce persoanele au fost legitimate, jandarmii au reușit să recupereze din apă 2 plase monofilament, cu lungimea de 45 de metri și lățimea de 3 metri fiecare.

Citiți și: Schimbare majoră privind amenzile de circulație!

Pe numele celor trei au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de ”pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate”, în conformitate cu art. 64, lit. L din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, faptă care se pedepsește cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă cuprinsă între 1 an și 3 ani.

Totodată, plasele monofilament și ambarcațiunea au fost ridicate în vederea confiscării, iar documentele întocmite le-au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Având în vedere că cele 3 persoane au încălcat și prevederile ordonanțelor militare, jandarmii au aplicat fiecăruia și câte o sancțiune de 10.000 de lei”.

Amintim că zilele trecute alți 12 pescari s-au ales cu dosar penal și amenzi, după ce polițiștii piteșteni i-au prins pescuind în perioadă de prohibiție și încălcând prevederile în materie ale ordonanțelor militare (amănunte).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90