NOR CURIER 930X122

rufe

VIDEO/PITEȘTI: OPERAȚIUNEA „JOS SÂRMELE DE RUFE!” S-A LĂSAT CU SCANDAL

Operațiunea „Jos sârmele de rufe!” s-a lăsat cu scandal în zona Teilor din Pitești.

Citiți și: Pitești. Incredibil la Lidl: I-a dat cu zacusca în cap! „Ajutor!” Video

O echipă a ADP Pitești a tăiat vineri barele pe care erau montate sârmele de rufe, ceea ce a înfuriat la culme locatarii unui bloc din cartier, majoritatea vârstnici.

Oamenii spun că au apartamente mici, că n-au unde în altă parte să-și întindă rufele și că măsura ar fi una abuzivă.

Citiți și: Pitești. „Șmecherii” care au atacat 2 puști în Centru, prinși! Cine sunt aceștia

„Locatarii au sunat la Poliția Locală, invocând faptul că sârmele nu ar fi fost montate pe domeniul public, ci pe domeniul privat. Luni urmează să se stabilească cum stau lucrurile”, precizează, pentru ePitesti.ro, Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, care spune însă că n-au fost aplicate amenzi.

Un cititor ePitești.ro ne-a transmis filmul „ostilităților” (VIDEO):

Potrivit unei decizii mai vechi a Consiliului Local, în Pitești sârmele pentru rufe nu mai au ce căuta pe domeniul public.

Nici în afara balcoanelor nu mai pot fi întinse haine la uscat, pe sârmă.

Hotărârea Consiliului Local Pitești a fost adoptată în urmă cu trei ani, însă în multe zone din Pitești obiceiul a continuat.

Reglementarea prevede clar că este  interzisă „montarea de suporţi din orice material pentru uscarea rufelor sau alte asemenea în afara logiilor (n.r. – a balcoanelor) sau pe pereţii exteriori ai unităţilor locative situate în blocuri de locuinţe”.

Desigur, majoritatea uscătoarele au fost montate cu zeci de ani înaintea hotărârii. Recent, municipalitatea a rupt pisica-n două și a pus la pământ improvizațiile (deocamdată pe cele din jurul blocurilor) în mai multe cartiere din Pitești, iar operațiunea continuă.

 

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3