- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 15-03-2017, ora 21:24
- Video
(VIDEO) PITEȘTI VS. RÂMNICU VÂLCEA. EXISTĂ COMPARAȚIE?
Pitești vs. Râmnicu Vâlcea. Există comparație? Clar nu! Două municipii, Râmnicu Vâlcea și Pitești, aflate parcă la ani-lumină distanță din punct de vedere al evoluției. Vă prezentăm două puncte de reper pentru cele două orașe. Din păcate, ceea ce în Pitești ar fi trebuit să fie o atracție a devenit o rușine. Nu același lucru putem spune despre Râmnicu Vâlcea.
Citiți și: Accident în Pitești, ACUM! Mașină prafÎn Râmnicu Vâlcea, în zona Splaiul Independenței, există parcul Zăvoi, un loc în care te poți relaxa fără să fii dat peste cap de peisajul dezolant, așa cum se întâmplă în Pitești.
Unul dintre cele mai vechi parcuri din România (datează din anul 1850), Zăvoi a fost modernizat, potrivit presei locale din județul Vâlcea, până în anul 2016, cu finanțări de la Ministerul Dezvoltării Regionale.
Citiți și: N-a văzut Parisul ce-a ajuns să facă o frumusețe rară de la Brătianu!Suma alocată investițiilor pentru modernizarea parcului a însumat circa 26 de milioane de lei, dintre care 20 de milioane au fost bani nerambursabili. Cu această finanțare, conducerea municipiului Râmnicu Vâlcea a amenajat aleile pietonale, a realizat locuri de joacă pentru copii, inclusiv pentru cei cu dizabilități, a achiziționat și montat cișmele și a reabilitat fântâna arteziană din interiorul parcului. Tot aici se găsesc și lacul cu același nume, un restaurant și Teatrul Municipal ”Ariel”. Imaginile următoare vorbesc de la sine:
În municipiul Pitești avem parcul Lunca Argeșului. Inaugurat în anul 2013, pe vremea când primar era Tudor Pendiuc, parcul a ajuns într-o stare deplorabilă, sinistră am putea spune. Neîngrijit, parcul Lunca Argeșului mai atrage doar numerosele păsări care se adăpostesc în miile de arbori existenți (potrivit site-ului Primăriei Pitești, sunt aproximativ 9.000 de copaci). Deși investițiile de 9 milioane de euro (din fonduri europene) pentru cel mai mare parc natural din țară, parc care se întinde pe o suprafață de 24 de ha, au fost mai mult decât suficiente, astăzi parcul s-a dus pe apa sâmbetei. Nu mai luăm în calcul inundațiile care erodează treptat malurile râului Argeș (vezi AICI și AICI). Am fi vrut să ne mândrim cu realizările din municipiul nostru, însă nu se poate. Imaginile următoare dovedesc asta!
Poate-poate, în viitor, să sperăm, piteștenii se vor bucura și ei de starea de normalitate care există în alte orașe! De ce nu copiază municipalitatea Pitești aceste bune exemple? Nu poate? Nu vrea?