930×122 CAPRA 5

inundatii

PRIMĂRIA „DOARME”! RISC MAXIM DE NOI INUNDAȚII ÎN PARCUL LUNCA ARGEŞULUI

Tatiana Diaconu, directorul general interimar al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, anunță că Primăria Piteşti nu a întreprins până acum niciun demers pentru consolidarea malurilor râului Argeş de-a lungul parcului Lunca Argeşului, care anul trecut a fost inundat de două ori.

Citiți și: Alertă de inundații și viituri! Acum s-a anunțat

Astfel, eroziunea malului continuă, iar riscul de inundaţii este din ce în ce mai mare. La acest fenomen contribuie nu doar precipitaţiile abundente, ci şi gradul ridicat de colmatare a râului.

„Singura colaborare cu Primăria Piteşti este pentru un proiect de amenajare pe un mal a unor piste pentru bicicliști. Pentru consolidare la Lunca Argeşului nu ne-a cerut nimeni ajutorul! În documentaţia de avizare a amenajării parcului am prevăzut să nu existe construcţii permanente, deoarece Zăvoiul este zonă inundabilă, iar această cerinţă a fost respectată.”, precizează Tatiana Diaconu.

Citiți și: Atenție: Anunț de vreme severă IMEDIATĂ! Ce se întâmplă!

Diaconu îl contrazice astfel pe Cornel Constantin Ionică, viceprimarul cu atribuții de primar al Piteștiului, care afirma că administrația locală și Apele Române au în vedere consolidarea cu gabioane a malului.

Pe același subiect puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/teribil-parcul-lunca-argesului-inca-o-bucata-din-mal-s-surpat/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3