930 x122 grota rece

dacia

(VIDEO) UZINA DACIA, PE UN BUTOI CU PULBERE. VAL DE PROTESTE

Uzina Dacia, pe un butoi cu pulbere. Val de proteste. Sindicatul și administrația uzinei Automobile Dacia din Mioveni nu au ajuns la un acord cu privire la semnarea contractului colectiv de muncă pentru anul 2019.

Citiți și: O surpriză mare de la Dacia!

Pentru că administrația nu acceptă revendicările salariale prezentate de sindicaliști, un nou protest a avut loc astăzi în uzină. De această dată, în secția Caroserie, pentru aproximativ o oră și jumătate.

Citiți și: Incredibil ce se întâmplă la Dacia!

”Nu am ajuns la niciun acord. Am deschis conflictul de muncă, depunând la ITM (n.r. – Inspectoratul Teritorial de Muncă) Argeș toate diligențele pentru concilierea obligatorie. Ca atare, după săptămâna de Paște ne vom întâlni la ITM pentru concilierea obligatorie. După care vom hotărî în Adunarea Generală când declanșăm greva”, declară pentru ePitești Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD).

În ultima perioadă, în lipsa unui acord între sindicat și administrație, angajați ai unor secții de la uzina Dacia, ca de pildă de la Presaj, și-au manifestat nemulțumirile prin proteste.

Mai mult, salariații au ales să protesteze și într-un mod inedit: nemulțumiți de calitatea mesei de la cantină, și-au lăsat tăvile cu mâncare în fața ușilor directorilor uzinei. Imagini, AICI.

Pentru încheierea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019, din partea sindicatului ”s-a solicitat o creștere salarială de 1.000 de lei brut, negociabilă, iar salariul minim să ajungă la Dacia la 3.200 de lei”, după cum ne declara viceliderul de sindicat Ion Iordache. În schimb, administrația a oferit o creștere de doar 300 de lei: 250 de lei creștere generală în aprilie și 50 de lei creștere generală în octombrie. Pe cale de consecință, sindicaliștii amenință cu greva.

Amintim că sindicatul și administrația au semnat contractul colectiv de muncă pentru 2018 abia la începutul lunii aprilie, după negocieri extrem de tensionate. Și anul trecut s-a ajuns până în pragul grevei generale. (Sursă video: Facebook)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3