Donaris 930 x 122

automobile dacia

(VIDEO) ANGAJAȚII DACIA, PROTEST CU MÂNCARE LA UȘA ”GENERALULUI” DRIDI

Angajații Dacia, protest cu mâncare la ușa ”generalului” Dridi. Angajații uzinei Automobile Dacia din Mioveni au protestat și astăzi.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

De această dată, într-un mod inedit: nemulțumiți de calitatea mesei de la cantină, și-au lăsat tăvile cu mâncare în fața ușilor directorilor uzinei.

Potrivit informațiilor noastre, angajații de la secțiile Caroserie și Presaj ar fi lăsat mâncarea chiar în fața ușii de la biroul directorului general al uzinei, Christophe Dridi. Muncitorii de la restul secțiilor ar fi lăsat tăvile în fața ușilor altor șefi ”mai mari”.

Citiți și: Alertă la Dacia!

Personalul Dacia cere, printre altele, să fie schimbată mâncarea de la cantină.”Nu mai mâncăm la cantină, că avem dureri de stomac (…) Să aveți poftă!”, a reclamat un angajat după ce și-a abandonat tava cu mâncare.

Deși nu e confirmat oficial, este evident că și acest protest al salariaților de la Dacia face parte din presiunile sindicale pentru mărirea salariilor.

Precizăm că astăzi expiră contractul colectiv de muncă pentru anul 2018. Negocierile dintre sindicat și administrație pentru noul contract colectiv de muncă, aferent anului în curs, au eșuat.

Din partea sindicatului ”s-a solicitat o creștere salarială de 1.000 de lei, negociabilă, și salariul minim să ajungă la Dacia la 3.200 de lei. Lucrurile le negociem pe brut”, după cum ne declara viceliderul de sindicat Ion Iordache în urmă cu o lună.

În schimb, administrația a oferit o creștere de doar 300 de lei: 250 de lei creștere generală în aprilie și 50 de lei creștere generală în octombrie. Pe cale de consecință, sindicaliștii amenință cu greva.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90