930X122 MAIA

iarna

(VIDEO) ZĂPADĂ ABUNDENTĂ PE TRANSFĂGĂRĂȘAN. „SE ÎNGROAȘĂ GLUMA”

Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România.

Citiți și: Zăpadă de 5 metri pe Transfăgărășan. Când s-ar putea relua circulația

Ca urmare a ninsorilor căzute, pe carosabil s-a depus strat de zăpadă.

„Se îngroașă gluma și stratul de zăpadă pe Transfăgărășan. Colegii noștri acționează de azi dimineață cu două utilaje cu lamă și răspânditor de sare, pentru a ține drumul curat.

Citiți și: Salvamontiștii argeșeni, avertisment pentru turiști

Vă rugăm să nu circulați în zonă dacă nu sunteți pregătiți pentru condiții de iarnă!”, avertizează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, care a dat publicității și un material video cu intervenția pentru deszăpezirea Transfăgărășanului.

Se îngroașă gluma… și stratul de zăpadă pe Transfăgărășan. Colegii noștri acționează de azi dimineață cu două utilaje cu lamă și răspânditor de sare pentru a ține drumul curat. Vă rugăm să nu circulați în zonă daca nu sunteți pregătiți pentru condiții de iarnă.

Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Sâmbătă, 5 octombrie 2019

Potrivit regulamentului de funcționare al drumului, Transfăgărășanul este deschis doar 4 luni pe an. În mod normal, precizează regulamentul, drumul se redeschide complet traficului rutier (adică şi pe tronsonul de la km 104+000 – Piscu Negru până la km 130+800 – cabana Bâlea Cascadă) pe 1 iulie şi se închide pe 1 noiembrie.

Perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie-30 iunie), conform regulamentului, poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat astăzi informarea de vreme severă, anunțând ninsori la munte (AICI, subiectul pe larg). (Sursă video: Facebook Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, Foto: Arhivă 2018)

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90