New Profesional Consult 930 x 122

iarna

(VIDEO) ZĂPADĂ ABUNDENTĂ PE TRANSFĂGĂRĂȘAN. „SE ÎNGROAȘĂ GLUMA”

Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Ca urmare a ninsorilor căzute, pe carosabil s-a depus strat de zăpadă.

„Se îngroașă gluma și stratul de zăpadă pe Transfăgărășan. Colegii noștri acționează de azi dimineață cu două utilaje cu lamă și răspânditor de sare, pentru a ține drumul curat.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Vă rugăm să nu circulați în zonă dacă nu sunteți pregătiți pentru condiții de iarnă!”, avertizează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, care a dat publicității și un material video cu intervenția pentru deszăpezirea Transfăgărășanului.

https://www.facebook.com/drdpbv/videos/570254573780626/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARAamHIRp_uuEMCuAoVyhK3sXBVd8OTVIYQVEr8gRjtdv8SJiJRPwRE-vwqkul-Maf1pySUIWHHii8CB

Potrivit regulamentului de funcționare al drumului, Transfăgărășanul este deschis doar 4 luni pe an. În mod normal, precizează regulamentul, drumul se redeschide complet traficului rutier (adică şi pe tronsonul de la km 104+000 – Piscu Negru până la km 130+800 – cabana Bâlea Cascadă) pe 1 iulie şi se închide pe 1 noiembrie.

Perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie-30 iunie), conform regulamentului, poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat astăzi informarea de vreme severă, anunțând ninsori la munte (AICI, subiectul pe larg). (Sursă video: Facebook Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, Foto: Arhivă 2018)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3