930×122 CAPRA 5

angajati

VREI SĂ LUCREZI ÎN STRĂINĂTATE? ANUNȚ OFICIAL

Vrei să lucrezi în străinătate? Anunț oficial. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș vine cu o informare pentru românii care vor să lucreze ca îngrijitori de persoane vârstnice în străinătate.

Citiți și: ITM, anunț major pentru angajatori! Vă ,,paște” amendă de 8.000 de lei

De anunțul oficial al ITM Argeș sunt vizați în special românii care aleg să muncească în Austria.

”Pentru cetăţenii români care optează să lucreze ca îngrijitori de persoane vârstnice în străinătate este necesar ca, înainte de plecarea din ţară, să se informeze cu privire la condiţiile de muncă oferite de agenţii de plasare români sau străini.

Citiți și: Argeș. Ce se întâmplă cu șomerii

De asemenea, este foarte important ca aceştia să cunoască forma de angajare din statul de destinaţie, cu toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de legislaţia acelui stat.”, transmite ITM Argeș.

Potrivit sursei citate, pe teritoriul statului austriac îngrijitorii de persoane îşi desfăşoară activitatea în baza unor ”contracte de organizare” încheiate cu agenţia intermediară, dar ca persoane fizice autorizate, ceea ce nu le conferă drepturile care ar decurge dintr-un contract de muncă.

O sursă de informare pentru condiţiile de muncă pe teritoriul statului austriac este site-ul Ambasadei României în Republica Austria (viena.mae.ro), site pe care se găsesc informaţii referitoare la reglementarea activităţii ca lucrător independent şi alte informaţii utile despre dreptul muncii în Austria, încetarea raportului de muncă, prevederi pentru părinţi şi copii, asigurarea de şomaj, legea generală privind asigurările sociale, taxe si scutiri de taxe, legislaţia fiscală și reprezentarea lucrătorilor la întreprindere/instituţie.

”Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate, pe site-ul inspectoratelor teritoriale de muncă se găsesc informaţii utile privind munca în străinătate prin intermediul agenţilor de plasare forţă de muncă.”, încheie sursa citată.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Donaris 570×90