New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

ZECI DE AMENZI ÎN PIEȚELE DIN PITEȘTI

Și în acest sfârșit de săptămână polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiști locali au acționat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse de starea de alertă.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

În zilele de 17 și 18 iulie a.c, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Argeș, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș au continuat verificările în sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu cea mai mare piață din Pitești. Iată surpriza

De asemenea, acțiunile au vizat inclusiv verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

Astfel, în cele două zile, au fost verificate peste 150 de societăți comerciale, aproape 300 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 600 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Au fost intensificate inclusiv activitățile preventive de informare.

Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizică, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 18 sancțiuni în Piața Ceair

În ziua de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție Pitești, împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A. Argeș, au acționat, în zona Pieței Ceair și au verificat 10 societăți comerciale și producători agricoli, precum și 62 de persoane fizice.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.300 de lei, astfel:
– trei conform Legii 145/2014, în valoare de 100 lei;
– una conform H.G. 984/2005, în valoare de 1.200 lei;
– două conform Legii 61/1991, în valoare de 1.000 lei;
– 12 conform Legii 55/2020, în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea obligației de a purta mască de protecție în spațiile închise;

Amenzi și în Piața Smârdan

În ziua de 18 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu polițiști locali și reprezentanții D.S.V.S.A. Argeș, au desfășurat activități de verificare, privind respectarea prevederilor legale în vigoare, în zona Pieței Smârdan, micropiețelor din cartierele Prundu și Craiovei, centrelor comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun din zona Autogară Sud.
Au fost verificate 27 de societăți comerciale și 15 mijloace de transport în comun, fiind aplicate un număr de 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție în spațiile închise, spaţiile comerciale şi în mijloacele de transport în comun și 2 sancțiuni contravenționale conform H.G. 984/2005, în valoare de 2.400 de lei.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90