pizzeria sapori  930 122

BARAJUL_VIDRARU_DRUM_4

100 de ani de la apariția primului departament de ape din România

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a sărbătorit astăzi împlinirea unui secol de la înființarea primului Departament de Ape din România.

În cadrul unui eveniment omagial organizat cu acest prilej în incinta hotelului Ramada din Pitești, au fost amintite etapele de referință din istoria instituțională a Apelor Române. Departamentul Apelor a fost înființat în anul 1913 în cadrul Ministerului Agriculturii şi Domeniilor, iar în 1925, prin legea privind regimul apelor, a fost înfiinţată Direcţia Generală a Apelor din Ministerul Lucrărilor Publice şi Consiliul Superior al  Apelor, organ consultativ în domeniu. La actuala formă de organizare s-a ajuns în anul 2005, prin înființarea Administrației Naționale Apele Române, cu 11 direcţii de apă bazinale şi 41 de sisteme de gospodărire a apelor în fiecare judeţ şi Bucureşti. În anul 2010 direcțiile au devenit adminstrații bazinale de apă.

Oamenii care au contribuit  la dezvoltarea activității de gospodărire a apelor în România au fost evidențiați la festivitatea organizată de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea. Foști directori ai Apelor Române de la nivel central și local și colaboratori din instituțiile partenere în activitatea de gospodărire a apelor au primit medalii și diplome aniversare. Printre cei cărora le-au fost acordate distincții se numără Eugen Valeriu Pop, director al Direcției de Ape Argeș-Vedea din anul 1979, fost ministru al Mediului în anii 90 și ambasador al României în Canada în perioada 1991-1996. Au mai fost medaliați Virgil Turcu, Petre Lemnaru, Moise Negoescu, Ionel Ganță, Dumitru Ciucă, Marius Postelnicescu, Marin Ciungu și alții.

Evenimentul a fost moderat de directorul ABA Argeș-Vedea, Dumitru Ciobanu, și de prefectul Cristian Soare, în calitatea sa de președinte al comitetului de bazin Argeș-Vedea.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90