pizzeria sapori  930 122

Am trimis oamenii lui Pendiuc la Piață!

Nu cu mult timp în urmă am atras atenția asupra felului deplorabil în care arată Piața „Vasile Milea” din Pitești: pavele decolorate, pete mari de grăsime de la grătarele cu mici și cârnați și pavaj decopertat. Dincolo de trecerea timpului și de intemperii, la degradarea Pieței a contribuit și prostul obicei al primarului Tudor Pendiuc de a permite organizarea aici, la kilometrul zero al orașului, de iarmaroace, cu corturi, grătare și bere.

Nu am scris degeaba. Dacă petele de grăsime pur și simplu nu mai pot fi curățate, la cât de bine impregnate sunt, oamenii din Primăria lui Pendiuc au trecut măcar la repararea pavajului. Asta după ce la Primărie a fost citit articolul nostru. Au lucrat chiar week-end-ul care tocmai a trecut. Nu ziua, ci seara, pentru a nu încurca prea mult traficul pietonal. Cei care au fost sâmbătă seară prin Piață au avut de făcut slalom printre zecile și zecile de metri de bandă adezivă ce delimitau perimetrul micului șantier. Cât despre calitatea reparațiilor, dumneavoastră să spuneți dacă este bună sau proastă!

În lipsa unor lucrări de renovare și reparații, Piața „Vasile Milea”, modernizată (kitchos, zicem noi) la începutul anilor 2.000, s-a degradat. Amintim că Piața a fost prima etapă dintre cele trei de așa-zisă modernizare a zonei centrale de promenadă a Piteștiului. Investiția a costat enorm, banii provenind de la bugetul local, adică de la piteșteni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

8 comentarii

  • Cristim spune:

    In orice tara, in orasele mai mari se organizeaza astfel de „iarmaroace”. Ele aduc bani primariei si „motiveaza” oamenii sa iasa in oras , pe centru. Ce sa facem pe centru, sa facem turul si atat ? Magazinele de pe margine sunt inchise de regula in week-end. Buns, se murdareste si se degradeaza. Din banii incasati se repara! Banii trebuie sa circule !

    • Anonim spune:

      @Cristim – ai dreptate. Modul asta de a pune problema, ca vezi Doamne! iarmaroace, stricaciuni, bal, bla, e stupid si comunist. Ce or fi vrand astia care scriu asa ceva, sa fie in centru un sanatoriu pentru oameni bolnavi cu nervii? Sa mergem in papucei, sa vorbim in soapta si sa vrem sa ne uitam la tablouri agatate in copaci? E mediu public, ce naiba, un loc viu, unde lumea se intanlneste si socializeaza. Astia bolnavi cu nervii si cu matele negre sa stea dracului la ei in casa, daca sunt iritati de multime…

      • Cristim spune:

        Exceptional !!!! …sa ne uitam la tablouri agatate in copaci … o idee nemaipomenita ! Serios ! Am avut sansa sa stau in anii 90 undeva in vest, nu era euro sau UE atunci : in fiecare week-end se organiza in piata publica cate un iarmaroc pe diverse teme ( de la animale de companie, electronice, haleala – o zi numai peste, o zi numai oaie, o zi numai pui , etc – si obligau cred magazinele sa tina deschis pana tarziu . Era full domnule si in timpul saptamanii era sanatoriu in centru ! Deci se poate ! Si am mai vazut o chestie acolo in ceea ce priveste colectarea gunoiului. Acum , domnul Mihai Paul Codunas va trebui sa ma contacteze sa o impartasesc pentru ca nu vreau sa plictisesc aici !

  • Radu spune:

    Mai fratilor, problema este ca la noi in oras mai tot timpul este iarmaroc…toata vara numai iarmaroace avem…una este sa avem odata pe an , maxim de doua ori, una este tot timpul….dar le ce sa ne asteptam de la administratia actuala, niste oameni invechiti, orice om care este la conducerede 20 de ani, nu mai are viziune, se plafoneaza….cam asta cred ca s-a intamplat cu onor conducerea orasului….

    • Cristim spune:

      Radu, eu nici nu mai stau oficial de 3 ani in Pitesti, am devenit taran, asa ca imi este indiferent cine e primar in Pitesti si ce face Pendiuc acolo , nu cheltuie din banii mei, dar trebuie sa intelelgi ca pui Pitestiul pe harta numai asa. Organizezi iarmaroace – banuiesc ca Simfonia Lalelelor ai bagat-o in aceasta categorie. Banuiesc ca esti unul din aceia care au resedinta permanenta in centru si te deranjeaza cand e cate un concert sau ceva de genul, dar asta e! Nimeni nu e perfect! Nu poti sta in centru si sa ai liniste ca la tara. Eu am liniste mereu dar un mic inconvenient: se moaie asfaltul cand ploua si trebuie sa trec la cizme , dar nu ma duc sa il iau pe primar de guler ca nu a turnat asfalt pe ulita mea , eu am ales sa stau aici. Crede-ma ca vin in Pitesti in week-end si imi doresc sa vad un iarmaroc, sa vad ca orasul traieste, respira, produce si ma bucur enorm cand nu snut nevoit doar sa dau ocol fantanilor arteziene si sa nu imi capteze nimic atentia. Am vazut Muzeul de Arta – ai idee unde e, dar fara sa intrebi pe Google – , am vazut muzeul de istorie , etc dar parca mai vrei sa vezi si altceva ! Asa ca e bine ca se fac iarmaroace !

      • sorin spune:

        Ei Parisul a fost pus pe harta de iarmaroace? Se pot organiza tot felul de evenimente la care sa participe si alt gen de oameni nu numai mancatorii de mici si bautorii de bere. Sunt oribile targurile astea organizate de primar, oribile si nu numai ca nu te pun pe vreo harta, ba te arunca in categoria gunoi. Apoi, abordarea ta Cristim este atat de n-as vrea sa spun romaneasca. pai te-ai mutat tu in mediulm rural dar stai tot in Romania. Nu poti sa spui ca nu te priveste decat curtea ta ca o astfel de atitudine ne-a adus in situatia in care suntem. Indiferenta asta fata de comunitate si fata de propria tara .

      • Radu spune:

        Multumesc pentru aprecieri!
        Am fost in multe orase in lumea asta, am si trait in unele, in sensul ca am stat mai mult de un an intr-un singur oras. Sunt de acord cu aceste actiuni, repet, de 2-3 ori pe an….din pacate la noi este muuuult prea des….acest IARMAROC….nu vad niste actiuni putin mai elegante, in sensul ca spre exemplu muzeul de arta are o eleganta aparte, o expozitie de arta fie ea si in copacii de prin centru, m-ar face sa exalt de bucurie….dar noi vorbim de niste, de multe ori, tiganii prin centru…REPET, cred totusi ca oamenii acestia care conduc au imbatranit…as vrea sa vad si altceva…
        Si inca ceva, eu nu am ales, m-am nascut in acest oras….trebuie sa plecam chiar toti in afara tarii pt a avea parte de civilizatie? Eu imi doresc aici, unde m-am nascut.

  • Marius spune:

    Mai fratilor daca vrei sa te plimbi vara prin centru poti numai daca iti plac micii, oriunde miros de mici, beri la halba etc….ce e frumos ca nu am vazut vreo terasa sa aibe si toalete….pai inteleg tuturor pitestenilor trebuie sa le placa micii si berea dar dupa bere se stie ca sunt niste nevoi, pai unde ….????????????
    Poate o terasa, maxim doua ar fi ok dar la noi peste tot ca deh ne place ca acum 100 de ani…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90