Donaris 930 x 122

POMPIERI_MASINA

Scenariu de groază în caz de cutremur! Autoritățile fac o simulare în Pitești!

Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul Școlar Argeș vor organiza şi desfăşura, împreună cu toate instituţiile şi autorităţile responsabile în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, la Colegiul „D. Neniţescu” din Piteşti un exerciţiu de alarmare în caz de cutremur.

Exercițiul este programat pentru miercuri, 20 noiembrie, de la ora 11:15. În acelaşi timp, pe amplasamentul Arpechim Bradu va avea loc un exerciţiu de intervenţie în scopul limitării şi înlăturării efectelor unui accident tehnologic, urmat de un seism. La ora 9, la sediul ISU, din strada „Mărășești”, nr. 1, se va activa Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sub conducerea prefectului Cristian Soare, care va coordona activitatea tuturor structurilor implicate în acest exerciţiu.

În urma producerii cutremurului, conform scenariului, se vor înregistra avarii la reţelele de electricitate, gaz şi apă și vor fi afectate mai multe imobile, printre care şi Colegiul „Dumitru Neniţescu” din Piteşti (se va simula afectarea structurii de rezistenţă a liceului, a structurii de rezistenţă a căminului liceului şi afectarea unei scări de acces, producerea unui incendiu la parterul căminului, precum şi blocarea unui elev la etajul II al căminului). La ora 11 se vor deplasa în teren forţe şi mijloace tehnice specializate, care vor asigura următoarele tipuri de intervenţie: evacuare, lichidarea incendiului, căutare-salvare, deblocare, descarcerare și acordarea primului ajutor.

La acest exerciţiu vor participa toți directorii de unități de învățământ liceal și gimnazial din Pitești și zona metropolitană.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90