New Profesional Consult 930 x 122

daniel-constantin3

Daniel Constantin: „Îmi doresc ca domnul Antonescu să iasă din spirala confruntării”

Liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, a replicat astăzi la atacurile liberalului Crin Antonescu.

„Este regretabil că se încearcă acumularea de capital politic prin declaraţii îndreptate împotriva partenerilor din USL. În calitate de preşedinte al Partidului Conservator, consider că singura soluţie certă de creştere politică pentru USL sau pentru lideri ai USL este focalizarea pe agenda cetăţeanului şi pe obiectivele asumate de USL în plan guvernamental. (…) Cred cu tărie că strategia domnului Antonescu e profund greşită. (…) Personal îmi doresc ca domnul Antonescu să iasă din spirala confruntării şi să trateze Partidul Conservator cu respectul cuvenit unui partener care a sprijinit permanent şi fără ezitări obiectivele asumate de USL”, afirmă Daniel Constantin.

„Există o relaţie foarte bună între mine şi primul ministru, pentru că Victor Ponta a înţeles importanţa agriculturii româneşti şi a oferit constant sprijin pentru atingerea obiectivelor asumate prin programul de guvernare la capitolul agricultură”, adaugă președintele PC după ce Crin Antonescu a spus despre el că „este doar un subordonat al lui Victor Ponta”.

Daniel Constantin amintește și de faptul că a atenționat încă de acum câteva luni că Alianța de Centru Dreapta cu PNL nu mai funcționează: „Faptul că nu mai funcţionează ACD l-am spus în luna iunie, acum s-a repetat acest lucru pentru a amplifica acest conflict (…). Am spus că nu mai funcţionează protocolul de colaborare PC-PNL, dar nu-l denunţăm pentru că asta ar însemna ruperea USL. Nu cred că vrem să ne asumăm aceste lucruri, cel puţin nu noi, conservatorii. Noi niciodată nu am pus în pericol unitatea USL!”.

Constantin precizează că fără Alianța cu Partidul Conservator PNL nu ar fi avut paritate cu PSD în Uniunea Social Liberală: „PC, prin alianţa cu PNL, în 2011, cred că a dat un lucru peste care se trece foarte uşor, un lucru pe care nu l-a avut şi nu cred că-l va avea PNL: paritate în cadrul USL. Cred că s-a uitat acest lucru. Când am făcut alianţa cu PNL, i-am dat forţa necesară de a cere paritate cu PSD. (…) În iunie 2013 am spus foarte clar că protocolul cu PNL nu se respectă, că în 28 de judeţe nu avem protocol de colaborare, că PNL a negociat paritate şi în numele PC cu domnul Ponta şi apoi a uitat să negocieze şi cu noi. Dar sunt chestiuni de detaliu. Nu am mai cerut absolut nimic din luna iunie, nici măcar o clarificare, o întâlnire, funcţii politice”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90