Donaris 930 x 122

elevi_scoala

Atenție, profesori! Nu jigniți elevii! În caz contrar, vă paște amenda!

Direcția pentru Protecția Copilului din Ministerul Muncii a prezentat astăzi modificările aduse legii referitoare la protecția drepturilor copilului.

Prin modificările respective, scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colț și insultele şi jignirile la adresa acestora sunt interzise în mediul şcolar, potrivit Mediafax.

Nu doar interzise, ci și pedepsite în cazul în care au loc! Profesorii, dar și angajații din personalul administrativ sau auxiliar al școlilor care ar supune elevii la astfel de tratamente considerate degradante riscă să fie amendați! Noua lege, 257/2013, prevede pentru astfel de situații o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei.

Mediafax precizează că legea 257/2013 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30 septembrie, iar până la începutul anului viitor va trebui finalizată legislaţia subsecventă, respectiv patru proiecte de Hotărâre de Guvern.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3