Donaris 930 x 122

glisiera_autostrada

Când vor începe și când se vor încheia lucrările la autostrada Pitești-Sibiu

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, cel care, la un moment dat, a dat peste cap un județ întreg punând sub semnul întrebării construirea autostrăzii Pitești-Sibiu, a venit astăzi cu detalii despre acest proiect.

Invitat la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată de PRO TV, Șova a anunțat că lucrările la autostrada Pitești-Sibiu vor începe la sfârșitul anului 2015 și vor dura doi ani și jumătate. Cu alte cuvinte, autostrada ar urma să fie inaugurată în anul 2018. Potrivit ministrului, mai întâi, la finele lui 2014, va fi deschis șantierul pentru autostrada Brașov-Sibiu. Construirea acesteia s-ar întinde pe 3 ani-3 ani și jumătate. Ambele autostrăzi au nevoie de actualizarea studiilor și a indicatorilor, a afirmat ministrul.

„Cele două autostrăzi nu se intersectează din punctul de vedere al sursei de finanţare. Neexistând o variantă prioritară, înseamnă că amândouă sunt la fel de importante, şi Sibiu-Piteşti, şi Sibiu-Braşov. Diferenţa dintre cele două este că Sibiu-Piteşti se află pe reţeaua principală din reţeaua trans-europeană de transport, iar Sibiu-Braşov se află pe reţeaua extinsă. Autostrăzile din reţeaua principală se finanţează întotdeauna din fonduri de coeziune, şi avem 3 miliarde de euro fonduri de coeziune pentru perioada 2014-2020. O parte dintre ele vor fi folosite pentru finanţarea autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar Sibiu-Braşov se finanţează din fonduri de dezvoltare regională”, a precizat Dan Şova.

În ceea ce privește viitoarea autostradă sau viitorul drum expres Piteşti-Craiova, ministrul a declarat că procedura a fost prelungită și că rezultatul ar putea fi anunțat în februarie sau în martie anul viitor.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3