pizzeria sapori  930 122

Ministrul Gerea prezent, Daniel Barbu, absent

Deși inițial doi miniștri își anunțaseră prezența la comemorarea de astăzi de la Ștefănești-Argeș a lui Ion I.C. Brătianu, la festivități a fost prezent doar unul.

Ministrul Economiei, deputatul PNL de Pitești Andrei Gerea, a participat, în schimb a lipsit ministrul Culturii, Daniel Barbu. Acesta a invocat motive personale și și-a trimis un subordonat de la minister ca să-l înlocuiască, un secretar de stat.

Evenimentul de azi a inclus o slujbă de pomenire, depunere de coroane de flori cu ceremonial militar și dezvelirea unei plăci comemorative, toate la capela Brătienilor de la Vila Florica. Ulterior, la Casa de Cultură a orașului Ștefănești a avut loc un simpozion de comunicări științifice. De asemenea, invitații au putut vedea două expoziții: una cu obiecte personale care le-au aparținut lui Ion I.C. Brătianu și celorlalți membri ai familiei și o alta, de costume populare ale Brătienilor. Comemorarea de astăzi a fost parte a proiectului „Argeșeni-valori naționale”, inițiat de Instituția Prefectului de Argeș.

Precizăm că astăzi s-au comemorat 86 de ani de la moartea lui Ion I.C. Brătianu (20 august 1864-24 noiembrie 1927), mare om politic și de stat liberal.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90