pizzeria sapori  930 122

CARTONAŞ VERDE

MOMENT ISTORIC ÎN FOTBAL: S-A ACORDAT PRIMUL CARTONAŞ VERDE

Moment istoric în fotbal: s-a acordat primul cartonaş verde. Cristian Galano (Vicenza) este primul fotbalist din istorie ce primeşte un cartonaş verde.

Citiți și: Emoții la cote maxime în centru: Toată lumea, cu sufletul la gură! Mari vedete prezente

Acesta a primit cartonaşul verde din partea arbitrului după ce a dat dovadă de fair play în meciul cu Virtul Entella, din Serie B (Italia).

Galano i-a transmis arbitrului că a acordat în mod eronat corner pentru formaţia sa, iar gestul de fair-play a fost răsplătit cu un cartonaş verde.

Citiți și: Cum au fost „făcuți” românii de presa belgiană

Aceasta este o modalitate prin care se încearcă stimularea fotbaliştilor de a da dovadă de cât mai mult fair-play în timpul meciurilor.

Serie B din Italia este primul campionat ce a introdus această metodă, dar se asteaptă ca în scurt timp să fie folosită la nivel global. La finalul sezonului, jucătorul care primeşte cele mai multe cartonaşe verzi primeşte un premiu.

Trebuie spus însă că arbitrul nu are asupra sa un cartonas verde, ci doar scrie în carneţel numele jucătorului ce a fost recompensat.

 

SURSĂ TEXT ŞI FOTO: ZIARE.COM

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90