930 x122 grota rece

accidente

RECOMANDĂRI RUTIERE PENTRU ȘOFERI ȘI PIETONI

După o bună perioadă cu vreme ca de primăvară, de astăzi și în Argeș iarna își intră în drepturi.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

În contextul avertizării meteorologice de ger și ninsori, Poliția Argeş le recomandă șoferilor să conducă prudent, să adapteze continuu viteza la condiţiile de drum şi trafic şi să ia în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, pentru prevenirea unor blocaje în trafic sau chiar accidente grave, Poliția Argeș îi sfătuiește pe conducătorii auto să se intereseze cu privire la starea vremii de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece.

Citiți și: Pitești. Specialiști Antidrog și polițiști s-au „infiltrat” printre șoferi

„În timpul deplasării este necesar ca șoferii să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehiculele din faţă şi să folosească cu precădere frâna de motor.

Totodată, le recomandăm conducătorilor auto păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.”, recomandă Poliția argeșeană.

În zonele împădurite sau umbrite, precum şi sub poduri şi viaducte creşte riscul producerii de gheaţă sau polei. Viteza de deplasare trebui adaptată în permanenţă, deoarece alternanţa porţiunilor de carosabil uscat cu cel acoperit cu gheaţă sau polei poate reprezenta un factor favorizator apariţiei evenimentelor rutiere, adaugă sursa citată.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

„Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei personalului specializat.

Pe de altă parte, le recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare, şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.”, conchide Poliția Argeș. (Foto: Arhivă)

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90