New Profesional Consult 930 x 122

mall

A APĂRUT PLANUL NOULUI MALL DIN PITEȘTI. AVERTISMENT DUR

A apărut planul noului mall din Pitești. Avertisment dur. Echipa Frames Media Netwotk (societate din județul Ilfov de relații publice și consultanță în comunicare şi de web design) revine astăzi cu un material de presă referitor la proiectul construirii în Pitești a unui nou mall.

Citiți și: Exclusiv. Mutare surpriză: Pleacă Zara din Centru? Care ar fi destinația

„PK EMERALD S.R.L., o firmă înființată anul trecut în București, vrea să construiască un nou mall și un cartier de locuințe în Pitești. Planul mega-construcției din zona Tudor Vladimirescu ridică destule semne de întrebare, atât din punct de vedere al oportunității pentru economia locală, cât și al soluției tehnice propuse.”, atrage din nou atenția Frames Media Network în materialul trimis pe adresa redacției noastre (click pe imagine pentru mărire):

„Investiția privată, a cărei valoare nu este pentru moment cunoscută, va presupune construirea unui mall și a unui cartier de locuințe, cu blocuri de 16 etaje (n.r. – subiectul pe larg, AICI), pe o suprafață totată de 13 hectare, deținută de METABET CF și OMNIUM DISTRIBUTION SRL.

Citiți și: Pitești, în topul mall-urilor din România

Potrivit documentelor depuse de dezvoltator pe site-ul Primăriei Pitești, construirea mall-ului și a blocurilor de locuințe este menită să acopere necesitățile locuitorilor din zonă.

,,Cartierul Tudor Vladimirescu nu este suficient dotat cu funcțiuni complementare de acest tip (diverse servicii, alimentație publică, activități de timp liber).

Intervenția propusă va reda/reconverti o zonă industrială și de depozitare aflată în interiorul orașului într-o zonă cu o funcțiune potrivită poziției acesteia.

Ca urmare a proceselor macroeconomice și sociale, există un deficit de forță de muncă la nivel de oraș, ducând la o migrație a forței de muncă din zonele invecinate către municipiul Pitești. Acest fapt generează o cerere crescută pentru funcțiunea de locuire”, se spune în documentație.

Dincolo de aceste aspecte, dezvoltatorii vor să schimbe modul în care se circulă în zonă, pentru a asigura accesul clienților. Ei vor să construiască un pasaj rutier și pietonal la doar câțiva metri de casele din strada Dragoș Vodă, peste calea ferată, care să asigure legătura dintre bulevardul Republicii și strada Târgul din Vale, prin incinta centrului comercial, și un sens giratoriu pe strada Târgul din Vale (n.r. – AICI, amănunte).

Având în vedere că în zona respectivă există multe locuințe, că mall-ul ar putea atrage un flux puternic de trafic și că lucrările vor afecta spațiile verzi din zonă, Primăria anunță că așteaptă observații și propuneri privind intenția de elaborare a planului de urbanism zonal.”, precizează Frames Media Network.

Indiferent de motivele pe care le au dezvoltatorii bucureșteni în a investi în Pitești, cert este că dezvoltarea noului mall va influența semnificativ economia locală, spun analiștii economici de la Frames, în cadrul unei noi ediții a Barometrului business-ului românesc la nivel local, dezvoltat în campania ,,România, 100 de ani de economie”.

„Dincolo de efectele pozitive, așa cum au anunțat, respectiv creșterea ofertei de servicii la nivel local și crearea de noi locuri de muncă, noul mall ar putea schimba iremediabil situația din mediul de afaceri local. Potrivit experților, înainte să dea autorizațiile necesare, Primăria Pitești ar trebui să realizeze un studiu privind impactul investiției la nivel economic.

Avem destule exemple de orașe din țară în care, odată cu apariția marilor centre comerciale, micile business-uri locale, cele care asigură legături de afaceri la nivel regional, stimulează producția la nivel local și crează locuri de muncă pe orizontală, au dispărut, cu efecte economice și sociale incalculabile.

O privire mai atentă asupra investiției trebuie să ia în calcul, dincolo de provocările de urbanism – supra aglomerarea unei zone și așa sufocată de trafic și zgomot – termenii de construire propuși de dezvoltator, necunoscuți în prezent, cât și identificarea soluțiilor, ca beneficiile rezultate din acest business să se regăsească în economia locală.

Construirea unui nou mall poate fi, la prima vedere, un eveniment salutar, însă trebuie privit în profunzime în privința riscurilor economice. Criza din 2010-2012 a demonstrat că, atunci când mediul de business întâmpină dificultăți, investitorii nu ezită să își retragă finanțările, iar consecințele pot fi dramatice din punct de vedere economic.”, avertizează Frames Media Network.

Amintim că analiștii de la Frames Media Network au mai tras un semnal de alarmă cu privire la acest subiect, într-un material intitulat “Un nou mall în Pitești. O investiție în viitor sau moartea afacerilor locale?”, care poate fi citit AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90