New Profesional Consult 930 x 122

încasări

Pitești, în topul mall-urilor din România

Pitești, în topul mall-urilor din România

Citiți și: Exclusiv. Mutare surpriză: Pleacă Zara din Centru? Care ar fi destinația

Proprietarii celor 78 de mall-uri funcționale în 2022 au încasat de la magazinele pe care le găzduiesc circa 813 milioane de euro.

Suma este cu 23,4% mai mare decât anul anterior și dublă față de cât rulau în urmă cu 9 ani, conform analizei extinse asupra afacerilor tuturor centrelor comerciale din România, realizată în exclusivitate de Profit.ro.

Citiți și: S-au umplut conturile! Zeci de milioane de euro pentru români

Acestea sunt cele mai mari încasări din istoria pieței moderne de retail, în pofida piedicilor generate de cei doi ani marcați de pandemie.

Doar proprietarii a două mall-uri au încasat mai puțini bani în 2022 și doar 17 centre au raportat pierderi anul trecut.

Anul trecut, aproape 38% din banii proveniți din închirierea a peste 7.600 de magazine amplasate în centrele comerciale din țară au ajuns la proprietarii celor 17 mall-uri funcționale pe tot parcursul lui 2022 în București.

Topul marilor proprietari este completat pe locul doi de antreprenorul ieșean Iulian Dascălu.

Acesta care a încasat de pe urma celor cinci mall-uri dezvoltate de el venituri de 130 milioane de euro.

Suma este cu 28,7% peste rezultatul anului 2021 și chiar și peste cifra de afaceri din 2019.

Pitești, în topul mall-urilor din România

Cele trei mall-uri AFI din București, Ploiești și Brașov au raportat afaceri cumulate de 84 milioane euro, cu aproape 50% mai mari decât în anul anterior.

Cifra de afaceri raportată anul trecut de AFI Cotroceni, de 67,1 milioane euro, este cea mai mare din istoria mall-ului.

Băneasa Investments, firmă controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, a coborât pe locul cinci în ierarhie, cu un singur proiect.

Veniturile Zonei Comerciale Băneasa (care include Băneasa Shopping City) au crescut cu circa 17%, până la 51,4 milioane de euro în 2022.

Proiectul din Băneasa și-a pierdut supremația în topul mall-urilor cu cele mai mari afaceri din țară, după 8 ani consecutivi pe primul loc în clasament.

Locul șase este ocupat, în continuare, de cele patru mall-uri din Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești ale Immofinanz.

Acestea au încheiat anul cu venituri totale de 45,2 milioane de euro, cu 27% mai mare decât în ciclul financiar precedent.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90