930 x122 grota rece

coronavirus

    SCADE NUMĂRUL ROMÂNILOR ÎN CARANTINĂ, CREȘTE NUMĂRUL PERSOANELOR IZOLATE ACASĂ

    Până astăzi la ora 11, la nivel național au fost confirmate 7 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

    Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

    Dintre cei 7 care au contactat virusul, 3 sunt declarați vindecați. Unul a fost externat, iar ceilalți doi rămân, momentan, sub observație medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara.

    Cei 4 pacienți care sunt încă purtători ai virusului sunt internați în unități medicale din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internați în Timișoara este bună, neavând simptome. Pacienții internați în Iași și Cluj-Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării în spital. 

    Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

    De asemenea, un cetățean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităților italiene, femeia a contactat o formă ușoară, este în stare bună și a fost plasată în izolare la domiciliu.

    „Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 21 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.158 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală (n.r. – ieri, la ora 16, erau 11.731). Așadar, în cursul zilei de ieri au ieșit din carantină instituționalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus)”, informează Grupul de Comunicare Strategică. 

    Amintim că în țara noastră instituirea carantinei se stabilește pentru persoanele care sosesc în România din China continentală (provincia Hubei – inclusiv orașul Wuhan – și din orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo și Taizhou din provincia Zhejiang), din Italia (regiunea Lombardia – Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano și regiunea Veneto – Vo Euganeo) și din Coreea de Sud (orașul Daegu și județul Cheongdo.

    În ceea ce privește izolarea la domiciliu, măsura li se aplică persoanelor care sosesc în România din alte provincii/orașe din China continentală, alte localităti din regiunile Lombardia și Veneto situate în afara zonelor în care s-a instituit carantina, regiunea Emilia-Romagna din Italia, alte localități și județe din Coreea de Sud și din Iran. (Foto: descriptiv)

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3