- Publicat de: ePitești
- 25-09-2020, ora 11:19
- Știri
CORONAVIRUS PE PÂINE! RISC ŞI ÎN CAZUL ALTOR ALIMENTE NEAMBALATE
Un studiu realizat de cercetătorii din cadrul Universității București, citat de ziare.com arată că virusul SARS-CoV-2 rămâne ore bune detectabil pe pâine.
Citiți și: Scumpire după scumpire: Pretul celui mai cumpărat produs, majorat din nouCercetătorii se așteptau ca acesta să fie distrus de procesele chimice din pâine, dar, spre surprinderea lor, virusul a fost detectat ore bune după contaminare. La studiu au mai participat Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” și Institutul de Virusologie „Ștefan S. Nicolau”.
În România, spre deosebire de alte țări, mai mult de jumătate din pâinea vândută este neambalată. Prin urmare, clienții pot să pună mâna direct pe produse și să aleagă ce pâine vor sau să renunțe la ea; evident că persoanele infectate vor contamina cu virus activ pâinea.
Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! ExplicațiiStudiul arată, de asemenea, că virusul nu poate să străbată ambalajul. Astfel, s-a constatat că, deși virusul a fost detectat pe ambalaj in intervalele măsurate, nu a fost detectat și pe fața interioară a ambalajului. Deci, după ambalare, pâinea nu mai poate fi contaminată.
(Foto: descriptiv)