930×122 CAPRA 5

erou

Pompier din Argeș, erou pentru un copil de 10 ani, luat de viitură

Un pompier din Argeș a devenit erou pentru un copil de 10 ani, pe care l-a salvat după ce a fost luat de viitură.

Citiți și: Argeș. Îți dau lacrimile! Povestea de viață a lui Denis, un pompier de 20 de ani!

Cuza Vasile este originar din Argeș, iar din anul 2006 activează în cadrul ISU Prahova– Detașamentul 2 Ploiești.

Citiți și: Argeș: Eroul zilei, un pompier aflat în timpul liber. A sărit să salveze viața unei șoferițe!

Ieri, în timp ce se afla pe raza municipiului Ploiești, echipajul SMURD din care făcea parte a primit o alertă care anunța că un copil a căzut în apă, în mijlocul viiturii.

Fără să stea pe gânduri, Vasile i-a spus colegului care conducea ambulanța SMURD că el va intra după copil.

Ajuns la fața locului, bărbatul nu a ezitat și a acționat imediat. Acesta s-a dezechipat de uniformă și a sărit după băiat, care abia mai rezista, ținându-se de o ramură.

La rândul său tată a doi copii, gândul salvatorului era doar la a-l aduce pe micuț în siguranță, la mal.

Povestea eroului a fost făcută cunoscută publicului pe pagina de Facebook a Ministerul Afacerilor Interne:

-Deplasați-vă urgent la barajul de la Poienarii Burchii! Un copil de 10 ani, căzut în apă. Nu știm cât va mai rezista! Echipajul SMURD pe care era încadrat Vasile se afla, ieri, pe raza municipiului Ploiești, când a primit această alertă.

Având și el doi copii acasă, instinctul de părinte s-a activat imediat! -Mergem cât putem de repede! Voi intra eu după copil, i-a transmis Vasile colegului care conducea ambulanța SMURD. Pe drum, a cerut mai multe date despre situația băiatului și și-a dat seama că acesta nu mai poate rezista mult în apă. Echipajul SMURD a ajuns foarte repede la fața locului.

Vasile s-a dat jos și imediat a văzut un băiețel care se ținea de o ramură, în mijlocul viiturii. Așa cum anticipase, acesta era extenuat și abia mai putea să strige după ajutor.

S-a dezechipat de uniformă și a sărit după băiat. Viitura era atât de puternică, încât curentul de apă îl îndepărta de băiat. A ieșit la mal să mai încerce o dată. Între timp, a rugat un localnic să meargă în aval, în cazul în care băiatul nu se mai poate ține, să-l poată opri cumva.

În timp ce înota către copil, șuvoiul de apă a devenit și mai puternic, iar băiatul nu s-a mai putut ţine de creangă şi a alunecat în aval. De pe mal, săteanul a sărit şi el în apă şi a reuşit să-l prindă pe copil înainte să se întâmple o nenorocire.

Acum, erau amândoi, bărbatul și copilul, trebuiau salvați. Deși s-au ajutat de un banc de nisip pentru a nu fi luați de apă, trebuiau scoși cât mai repede, deoarece viitura era din ce în ce mai puternică și aducea bucăți mari de lemn, iar nivelul apei din ce în ce mai mare.

Vasile a înotat către ei și, într-un final, a ajuns la aceștia. Le-a cerut colegilor, sosiți între timp, să-i mai dea o cordelină. “Am legat băiatul cu o cordelina și m-am asigurat că și bărbatul se va ține bine de mine. De aici, totul a fost ușor. Colegii de pe mal ne-au tras în siguranță pe toți

Din fericire, atât copilul, cât și bărbatul care a sărit în apă să-l salveze sunt bine! Vasile, nu ești doar un salvator, tată sau înger păzitor! Ești un adevărat EROU! Felicitări!”, transmite MAI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3