930 x122 grota rece

erou

Șofer român de TIR, erou în Italia. A salvat o fetiță de la moarte!

Un șofer român de TIR a devenit erou în Italia după ce a salvat o fetiță de la moarte. Copila era cât pe ce să fie spulberată de un autoturism.

Citiți și: Erou și-n timpul liber. A salvat o viață punându-se în pericol de moarte

Bărbatul, pe numele său Adi Rusu, a sărit în fața mașinii și s-a făcut scut pentru fetiță, care era chiar copila unor români stabiliți la Castel San Giovanni, în provincia Piacenza, potrivit stirileprotv.ro

Întreaga întâmplare a fost relatată de un alt șofer, pe pagina sa de Facebook: Ilie Matei -„Omul șoselelor”.

Citiți și: Argeș: Eroul zilei, un pompier aflat în timpul liber. A sărit să salveze viața unei șoferițe!

Cum arată eroii zilelor noastre ?? Nu, nu poartă mantie și nici nu au puteri supranaturale ca aceia prezentați în filme.

Sunt oameni normali, oameni care pun viața celor din jur mai presus de a lor și fac minuni în jurul lor.

Astăzi, o fetiță a fost salvată de unul de-al nostru și mândria este cu atât mai mare cu cat omul Adi Rusu îmi este prieten, fost camarad de arme și fost coleg de firmă.

Omul nostru fără a clipi a sărit în fața unei mașini și s-a făcut scut pentru ca o fetiță să fie salvată de la moarte!”, a scris acesta pe Facebook.

Ulterior, bărbatul a redat și mesajul transmis de mama copilei:

Suntem Fam. Băcăoan, suntem din Adjud,Vrancea, dar stabiliți în Italia (Loc. Castel San Giovanni ,Prov. Piacenza), unde avem o mica afacere, Bar-Trattoria. Am decis sa ne stabilim în Italia pentru un viitor decent pentru noi și fetița noastră. Ieri, în jurul orelor 15.00, în fața barului s-a întâmplat un miracol,o minune, nici nu știu cum să o numesc, și asta datorită acestui șofer de tir, care ne-a salvat fetița de la moarte.

Ieri, în jurul orelor 15.00, în fața barului s-a oprit această minune de om, a intrat în bar, a comandat un dublu espresso și 3 pachete de țigări. Eram în bar, cu soțul și fetița. La un moment dat, cu activitatea aferentă, fetița nu mai era lângă mine și văzând ușa larg deschisă de la bar m-am gândit că e cu taică-su pe afară. De unde??? Apoi, deodată se aude un zgomot asurzitor de mașină care demarează în trombă, ceva puternic, specific vitezei excesive. Ce face acest șofer de TIR??? A scăpat cafeaua pe jos și așa de rapid a ieșit din bar, că încălțămintea i-a rămas înăuntru. Pur și simplu s-a aruncat în aer și a plonjat, prinzându-mi fetița care era în stradă. După care tot de-a rostogolul până în partea cealaltă a drumului. Am înlemnit!!! Am ieșit urlând din bar, imediat ajunsese și soțul.

Fetița avea mici zgârieturi și era speriată maxim, dar pe el l-a atins oglinda acelei mașini. Rămăsese acolo jos cu fetița în brațe, plini de praf, desculț și unul dintre brațe îi sângera foarte tare. În cele din urma și-a rupt bluza de pe el ca să se bandajeze cumva.

L-am întrebat cum îl cheamă și cum putem să-i mulțumim în vreun fel și nu a spus decât atât: Sunt un om printre oameni și nu vreau decât să aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace. Ne luase plânsul, inimaginabil ce trăiam! Se grăbea să ajungă la descărcare și în cele puține cuvinte cât am vorbit ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire și a plecat !!! Săracul, nu a mai băut nici cafeaua, și-a uitat și țigările, și portofelul cu actele.

Poliția a văzut absolut toată scena pe camerele instalate, iar după terminarea cercetărilor ne vor da și nouă înregistrările. Au spus că dacă nu se arunca, mașina îi omora pe amândoi, dar a fost extrem de rapid. Nici ei n-au mai văzut asemenea act de curaj.

Sursă foto principal: Facebook Ilie Matei-„Omul soselelor”

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Eu spune:

    Sună la fel de adevărat ca știrile anuale legate de sfârșitul lumii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90