Donaris 930 x 122

comuna merișani

(UPDATE) ARGEȘEANCA TRANSPORTATĂ CU IZOLETA LA SPITAL NU ESTE INFECTATĂ CU CORONAVIRUS

(UPDATE 8 MARTIE 2020 ORA 13) Pacientei i-au fost recoltate probe biologice, care ulterior au fost trimise Institutului „Matei Balș” din București pentru testare/coronavirus. Rezultatele sunt negative, a informat cu puțin timp în urmă Emanuel Soare, prefectul de Argeș și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Cu alte cuvinte, rezultatele testului au arătat că femeia din Merișani NU este infectată cu noul coronavirus. 

Citiți și: Dacia, decizie șoc de ultim moment!

Pentru că, însă, are alte probleme de sănătate și pentru că acasă locuiește singură, medicii au decis ca femeia să mai rămână o perioadă internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, la izolator. 

Prin urmare, Argeșul nu are NICIUN CAZ de infectare cu coronavirus. La nivel național, vă reamintim, până la această oră există 13 cazuri confirmate. Astăzi a fost instituită o măsură excepțională: adunările cu mai mult de 1.000 de persoane au fost interzise (AICI, subiectul pe larg). 

Citiți și: Româncă arestată în Italia pentru că și-a terorizat iubitul

(6 MARTIE 2020 ORA 19) Argeșeancă suspectă de coronavirus, transportată acum la spital. În urma unei solicitări adresată la 112, o argeșeancă în vârstă de 36 de ani din comuna Merișani (satul Capu Piscului) suspectă de infectare cu noul coronavirus este transportată la această oră la spital.

Transportul se face cu o izoletă (foto de mai jos, primită de la o cititoare a publicației noastre), ne precizează Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Argeș, care ne furnizează informația.

Potrivit sursei citate, femeia se afla din data de 3 martie 2020 în izolare la domiciliu după ce revenise în țară din Bologna (Italia).

Femeia va fi dusă la Secția de Boli Infecțioase/Adulți a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, anunță SAJ.

Medicii specialiști vor stabili dacă, în urma analizelor, pacienta se încadrează în definiția de caz. Dacă da, îi vor recolta probe biologice. Ulterior, probele vor fi trimise Institutului „Matei Balș” din București pentru testare/coronavirus.

Bologna se află în regiunea Emilia-Romagna, regiune inclusă pe 2 martie 2020 de către autoritățile din România pe lista cu zonele de risc. Mai exact, și față de românii care revin în țară din această regiune, ca și în cazul altor zone, se instituie măsura autoizolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii în România (AICI, subiectul pe larg).

Până acum, în România au fost confirmate 9 cazuri de infectare cu coronavirus (dintre cele 9 persoane, 3 s-au vindecat). Cel mai recent caz este al unui bărbat de 40 de ani din Hunedoara (amănunte, AICI).

NOUL CORONAVIRUS/TELVERDE, SIMPTOME, REGULI DE URMAT (Foto principal: descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90