Eurial 930 x 122

spitalul mioveni

Exclusiv: Inima Spitalului Mioveni pompează puternic. Noi cabinete, medici, investiţii masive

Spitalul Mioveni creşte de la o zi la alta. Nu în înălţime, ci dezvoltă specialităţi şi cabinete medicale noi, managerul Mircea Stoian fiind artizanul unui plan de extindere pentru pacienţii din judeţ şi din ţară.

Citiți și: Exclusiv. A terminat ,,Brătianu”, acum, medic de succes la Spitalul Mioveni

Dr. Mircea Stoian a vorbit într-un interviu exclusiv ePiteşti despre ultimele realizări, dar şi despre ce urmează să se întâmple. Target-ul realizat este undeva la jumătate din ce şi-a propus împreună cu echipa coordonatoare până la sfârşitul anului. Ne referim la un proiect de extindere a ramurilor medicale şi de creştere a capacităţii intervenţionale.

Managerul Stoian lucrează în strânsă legătură cu directorul medical, dr. Alex Iacobescu (foto dreapta), şi cu şeful secţiei ATI Covid, dr. Adrian Ciocănea. Toţi trei au fost, astăzi, prezenţi la o discuţie liberă cu reporterii ePiteşti.

Citiți și: Un nou director la Spitalul din Mioveni

ePiteşti: Care sunt ultimele noutăţi din Spital?

Mircea Stoian:Am adus mai mult de 10 medici şi urmează să deschidem cabinet de oncologie. Apoi, peste o lună, sperăm să deschidem şi un cabinet pentru pacienţii cu diabet. Nu mai avem emoţii, am adus şi la Pediatrie un medic care, fără să îl laud, nu are concurenţă în judeţ.

ePiteşti: Acum o jumătate de an asistam la eforturile dvs. de a constitui o echipă de medici anestezişti. Ce s-a întâmplat de atunci?

Mircea Stoian:Am dovedit că judeţul Argeş nu stă în 3 anestezişti. Ei bine, nu au venit trei, ci sunt deja cinci şi urmează cel de al şaselea. Au fost selectaţi pe considerente strict profesionale, adică sunt cei mai buni! Şi ei şi-au dorit să vină. Zic că formăm o echipă frumoasă, unii fără alţii nu se poate.

Medici ATI de la Spitalul Mioveni sunt acum dr. Ciocănea Adrian, dr. Terheci Daniel, dr. Bogdan Prunaru, dr. Tudor Mihai, dr. Dumitrescu Simona. Un alt medic ar putea sosi dacă este admisă la concursul pe post. În total, va fi o echipă de 6 medici.

ePiteşti: Dvs. sunteţi de profesie medic, specialitatea radiologie-imagistică. Aici cum se prezintă situaţia?

Mircea Stoian:La Radiologie suntem bine, ar fi doar o mică problemă cu asistenţii, că nu găsesc. Până la urmă, şi aici am găsit o soluţie, anume să-i şcolarizez pe cei deja existenţi în spital.

ePiteşti: Ce alte proiecte aveţi în lucru?

Mircea Stoian:Am mai scos la concurs un post de neurolog şi unul de cardiolog. Spitalul a fost mic, ca acoperire pe specializări. În ultimul an, însă, au venit zeci de medici şi s-a extins sau este în curs de extindere cu mai multe cabinete: oncologie (cea mai recentă implementare), diabet, cardiologie, pediatrie ş.a.m.d.

Mircea Stoian: După toate eforturile noastre, încep problemele cu birocraţia.

După ce avem echipele, încep procedurile, birocraţia, şi depinde de statul român când putem da drumul. Nu putem spune o dată exactă. Eu zic în două, trei luni – maxim început de toamnă.„precizează managerul Stoian.

ePiteşti: Din anumite sesizări şi mesaje primite la redacţie, dorim să vă transmitem că nu toţi pacienţii, respectiv aparţinătorii, înţeleg unde se situează acest spital şi ce poate oferi. Tinde Spitalul Mioveni să devină un spital de urgenţă?

La această întrebare ne-a răspuns directorul medical, dr. Alex Iacobescu.

Dr. Alex Iacobescu:Spitalul Mioveni nu va fi spital de urgenţă. Ca să fie mai uşor de înţeles rolul său, spun că este dedicat pacienţilor cu diverse afecţiuni cronice, care se prezintă în baza unei programări. Da, se pot efectua intervenţii complexe şi, odată cu echipa ATI, complexitatea poate creşte şi mai mult. Dar a nu se confunda cu un spital de urgenţă.

ePiteşti: Cum sunteţi sprijiniţi pentru implementarea proiectelor?

Mircea Stoian:Primăria Mioveni ne ajută foarte mult, dar avem şi diverse sponsorizări. Mulţumesc d-lui primar Ion Georgescu, dar şi d-nei dr. Sorina Honţaru, preucm şi d-lui Ionuţ Gheorghe de la CAS.”

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3