Donaris 930 x 122

mircea stoian

Spitalul din Mioveni, creștere fulminantă! Noi medici de valoare și mai multe cabinete!

Spitalul din Mioveni, creștere fulminantă! Noi medici de valoare și mai multe cabinete!

Citiți și: Premieră istorică la Spitalul din Mioveni!

Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni, a prezentat astăzi, în cadrul conferinței de presă susținută de primăria orașului, bilanțul unității medicale pe anul 2022.

Numărul pacienților internați la Spitalul Mioveni a crescut considerabil în acest an, de la 120 la 600.

Citiți și: Situație halucinantă! Uite medicii, nu-s medicii! Ce se întâmplă cu ATI-ul de la Județean

O veste bună pentru argeșeni este faptul că în curând, aci se vor deschide noi cabinete: de endocrinologie, de chirurgie plastică, de mamografie și ORL.

De asemenea, în anul 2023, alți medici specialiști vor veni la Mioveni. S-ar putea face mai multe angajări, pe lângă medici fiind nevoie și de asistenți medicali.

Buna funcționare a Spitalului Mioveni, cel mai noi spital din țară construit de la zero depinde însă și de veniturile încasate de administrație, proprietarul unității medicale fiind Consiliul Local Mioveni.

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a declarat astăzi că anul 2022 a fost unul greu și sărac în comparație cu anii trecuți.

Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni:

Am reușit să deschidem o linie de gardă pe anestezie- terapie intensivă, ceea ce a dus la creșterea numărului de pacienți operați în cadrul Spitalului Mioveni pe toate specialitățile chirurgicale. Am ridicat spitalul de la 120 de pacienți internați continuu la 600. Luna trecută aveam peste 3000 de prezentări în ambulatoriu și în jur de 1700-1800 de prezentări în compartimentul Primiri Urgențe.

Tocmai ce am primit modificarea de structură de la Direcția Sanitară Argeș, lucrurile deja sunt clare, vom deschide un cabinet de endocrinologie, un compartiment de ORL și un compartiment de chirurgie plastică. În decursul anului 2023, la început vom deschide un mamograf, singurul care va fi în contract cu Casa de Asigurări în județul Argeș. Vom închide cercul pe partea cancerului de sân la femei.

Deja în cadrul spitalului există un cabinet de diabet, dar odată cu deschiderea angajărilor vom putea să deschidem și secția cu 6 paturi. Și ca o paranteză, la anul îmi doresc foarte mult să dau altă față compartimentului de Primiri Urgențe prin aducerea unor medici specialiști de urgență, pentru a reduce numărul transferurilor și ca pacienții să fie tratați în orașul Mioveni, aici, acasă.

Numărul medicilor a crescut, numărul asistenților medicali este nevoie să crească, în schimb vor crește mult și cheltuielile. Calitatea actului medical crește. Am încheiat anul acesta program pe fonduri europene de 5 milioane de euro, am primit o sponsorizare de un milion și jumătate de euro de la Nuclearelectrica. Sunt aparate scumpe. E un aparat care îți detectează infecțiile nosocomiale, iar un chit este 15 mii de lei. Medicina costă, dar cum o facem noi zic că o facem bine și o vom face din ce în ce mai bine, dar cu anumite costuri.

Video cu declarația de la minutul 36:40

Sursă video: Facebook Primăria Mioveni

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90