NOR CURIER 930X122

medici ATI

Gardă ATI la Spitalul Mioveni. „Înseamnă un grad ridicat de siguranţă a pacientului”

Gardă ATI la Spitalul Mioveni. „Înseamnă un grad ridicat de siguranţă a pacientului”.

Citiți și: Premieră istorică la Spitalul din Mioveni!

Conducerea Spitalului Mioveni a reuşit să aducă medici pentru înfiinţarea unei linii de gardă ATI. Aşa cum v-am informat, managerul unităţii medicale, dr. Mircea Stoian, se bazează pe şase medici ATI. Cinci dintre ei sunt deja încadraţi pe post, iar cel de al şaselea urmează să vină după finalizarea concursului.

Managerul Mircea Stoian, alături de dr. Alex Iacobescu (director medical), a explicat pentru ePiteşti ce presupune, de fapt, această linie de gardă la ATI.

„Permite abordarea unor cazuri mai complexe, să fie admişi pacienţi şi să fie redusă presiunea pe celelalte spitale. Îţi permite să supraveghezi pacienţii gravi şi să îi tratezi. Se pot efectua astfel intervenţii chirurgicale ample. O gardă ATI înseamnă un grad ridicat de siguranţă a pacientului în spital. Este specialitatea care tratează toate disfuncţiile organelor şi sistemelor. A nu se confunda cu faptul că, prin această linie de gardă, Spitalul Mioveni devine spital de urgenţă. Anumite cazuri, grave, pot fi tratate cap – coadă datorită ATI. Vine un pacient de 75 de ani, care are multe boli, şi mai este descoperit şi cu cancer. Trebuie urmărit 24 de ore din 24. Cu această echipă avem certitudinea că pacientul va beneficia de toate posibilităţile de intervenţie şi tratament”, ne-au transmis medicii de la Mioveni.

Citiți și: Situație halucinantă! Uite medicii, nu-s medicii! Ce se întâmplă cu ATI-ul de la Județean

„Trebuie clarificat că spitalul nu e fără gardă în această perioadă. Doar că acum, în contextul pandemiei, vorbim despre gardă ATI Covid. În momentul în care se va considera că nu mai e nevoie, va fi gardă ATI clasică”, a precizat dr. Adrian Ciocănea (foto), şeful secţiei ATI de la Spitalul Mioveni.

 

 

„Beneficiile sunt strict pentru pacient, noi asta vrem să oferim”, ne-au mai spus medicii, întrebaţi fiind dacă există şi un câştig financiar prin această nouă dotare.

Am aflat că este foarte greu să ai un spital cu profituri mari, costurile per pacient fiind extrem de ridicate în cazurile grave. Se poate ajunge şi la 100.000 de euro / pacient tratat, sau chiar mai mult. Un exemplu concret de pacient care „costă” mult este pacientul Covid grav afectat de boală, care necesită tratament şi monitorizare în ATI o perioadă mai îndelungată.

Tocmai de aceea spitalele au nevoie de sprijin financiar, câştigul real fiind pacientul vindecat şi salvat de la moarte.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Cetatean spune:

    Un lucru mi se pare neclar… Din tot ce se scrie aici reiese ca la ATI, fara acest nou „concept” al garzii, pacientii nu sunt supravegheati 24 de ore din 24. Adica acei pacienti care au cele mai grave situatii medicale in orice spital. Daca am inteles corect (dar recunosc ca nu sunt sigur), mi se pare cinic sa prezinti noul „concept” drept o mare realizare.

  • Voicu spune:

    Daca vine femeia noaptea cu burta la gura , pentru ca sa nasca la Mioveni ca e mai aproape o sa se poata noaptea sa nasca acolo ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90