Eurial 930 x 122

apa canal 2000

Argeș: Furt masiv de apă! Sancțiuni nemiloase

Argeș: Furt masiv de apă! Sancțiuni nemiloase

Citiți și: Pitești: Eveniment global sărbătorit la Apă Canal!

În contextul perioadei de secetă prelungită și în urma numeroaselor sesizări și reclamații privind lipsa de apă și presiunea scăzută în comuna Oarja, Serviciul Control din cadrul APĂ CANAL 2000 SA a demarat o serie de acțiuni riguroase de verificare pentru identificarea neregulilor care duc la epuizarea rapidă a resurselor de apă disponibile.

În urmă cu câteva zile, operatorul întâmpina dificultăți majore în asigurarea serviciului de alimentare cu apă, mulți locuitori ai comunei neavând apă pentru consum menajer.

Citiți și: Apă Canal, anunț important pentru toți abonații! Se întâmplă de la 1 august

După doar trei zile de controale intense, situația s-a stabilizat, iar presiunea pe rețeaua de distribuție a revenit la parametrii normali de funcționare.

Nereguli identificate

În primele trei zile de control, echipele de verificare au descoperit mai multe situații neconforme. Dintre acestea, menționăm:

 – Trei branșamente de apă ilegale pe strada Oarja Nouă, care alimentau imobile, lacuri și foraje proprii. Apa era utilizată pentru activități agricole, udarea livezilor și a grădinilor de legume. În toate aceste cazuri, s-a facturat un prejudiciu conform reglementărilor legale, lucrările clandestine de ocolire a contorului au fost desființate imediat, costurile fiind suportate de proprietarii imobilelor. De asemenea, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru furt de apă din sistemul public de distribuție.

 – Un agent economic cu profil de activitate „Acvacultură în ape dulci”, fără contract încheiat cu operatorul, administra un lac situat pe strada Valea Găinii, cu o suprafață de circa 80.000 m². Cantitatea de apă nefacturată înregistrată pe aparatul de măsură era de aproximativ 3000 mc.

Măsuri și apel către comunitate

APĂ CANAL 2000 SA dorește să informeze toți utilizatorii din comuna Oarja, precum și din alte localități din aria de operare, că apa potabilă este furnizată în scop exclusiv menajer, conform prevederilor contractului de furnizare și ale Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și canalizare. Nu există disponibilități suplimentare de apă față de necesarul pentru consum menajer al localității.

Controalele în comuna Oarja vor continua intens în perioada următoare pe toate străzile, pentru a stopa consumul fraudulos de apă.

Argeș: Furt masiv de apă! Sancțiuni nemiloase

Vor fi aplicate toate măsurile legale necesare, inclusiv debranșarea imediată a celor care uzează de practici ilegale.

În ceea ce privește valoarea prejudiciului, societatea va constitui parte civilă în procesul penal până la recuperarea integrală a sumelor datorate.

Prin aceste acțiuni, APĂ CANAL 2000 SA dorește să conștientizeze riscurile la care se expun cei care utilizează practici ilegale și asigură de confidențialitatea totală a celor care vor să sesizeze conectări ilegale.

Sesizările pot fi făcute la numărul unic de Call Center 0248 223 237 sau pe adresa de email contact@apa-canal2000.ro.

Foto: apacanal.ro

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3