930×122 CAPRA 5

calea depozitelor

Video – Refacerea străzii Calea Depozitelor: nicio șansă până în 2023!

Refacerea străzii Calea Depozitelor: nicio șansă până în 2023!

Citiți și: O stradă importantă din Pitești intră în reabilitare!

Calea Depozitelor, fosta șosea de centură a Piteștiului, arată deplorabil. De ani de zile, șoferii circulă pe un asfalt denivelat și cu găuri, iar semnalizarea rutieră pe carosabil este deficitară. De mai mulți ani se discută despre reabilitarea acestei importante căi rutiere aflată într-o zonă cu foarte mulți agenți economici, dar nu s-a făcut nimic concret. Proiecte rămase pe hârtie au mai fost, detalii: AICI.

Citiți și: Pitești: Bani grei pentru mai multe străzi din oraș!

Primăria Pitești, prin administrația fostului primar Ionică, nu a fost în stare să îmbunătățească nici măcar acele balize de după calea ferată, de la CNCD,  care arată deplorabil, multe fiind sparte. După ce au montat semnalizatoarele care obligă șoferii să facă dreapta, în octombrie 2018, așa au rămas și până în momentul de față!

Așa arătau în 2018 balizele (începând de la secunda 00.40) : 

Așa arată acum, în 2021:

 

Se pare însă că în perioada următoare va fi „atacată” și această stradă pentru reabilitare, dar tot pe hârtie, după cum ne-a declarat Cristina Munteanu, consilierul pe probleme de comunicare al primarului Cristian Gentea.

DALI (n.r. – documentația tehnică și devizul de lucrări) a fost actualizat.

Investiția de reabilitare efectivă a Căii Depozitelor nu a fost prinsă în bugetul pentru anul în curs din cauza faptului că respectiva arteră de circulație intră în întregime pe proiectul de reabilitare al rețelelor de apă și canalizare al SC Apă Canal 2000 SA, proiect finanțat de Comisia Europeană.

După ce termină SC Apă Canal 2000 SA, vom prinde strada în buget pentru reabilitare. Proiectul Apă Canal se încheie în anul 2023.”, a declarat Cristina Munteanu (foto, alături de primarul Cristian Gentea) pentru ePitești.ro.

CONCLUZIONÂND, PÂNĂ ÎN 2023, NICIO ȘANSĂ DE REFACERE

În mandatul fostului primar piteștean, Cornel Ionică, 2016-2020, și nici în mandatele trecute ale lui Tudor Pendiuc, ambii de la PSD, această stradă de o importanță majoră pentru economia din Pitești nu a fost refăcută. Se pare că, din cauza acelui mult trâmbițat proiect de la Apă Canal pe fonduri europene, nu vom avea parte în viitorul apropiat de un drum decent.

Cine este de vină pentru această situație? Vă lăsăm pe voi, cititorii ePitești, să trageți concluziile de rigoare!

SMART KIDS 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90