Donaris 930 x 122

consiliul oncurentei

LICITAȚIE TRUCATĂ PENTRU REABILITAREA UNOR STRĂZI DIN PITEȘTI. 5 COMPANII, SANCȚIONATE

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (aprox. 468.000 euro) cinci companii pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Municipiul Pitești.

Citiți și: Sancţionată pentru o licitaţie trucată, COMESAD Piteşti a încercat să scape de amendă în instanţă

Amenzile au fost aplicate astfel:

Ø    Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei;

Citiți și: Video – Refacerea străzii Calea Depozitelor: nicio șansă până în 2023!

Ø    Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei;

Ø    Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei;

Ø    General Trust Argeș S.R.L. – 649.623,96 lei;

Ø    Selca S.A. – 368.066,74 lei.

Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.

„În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația.

Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora”, precizează Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

„Reamintim că, pentru a veni în sprijinul companiilor și a evita încălcarea normelor în domeniu, Consiliul Concurenței a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică, postat pe site-ul instituțieihttp://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id12037/ghid_consortii_final.pdf” mai precizează Consiliul Concurenței.

Foto descriptiv: observatordetimis.ro

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441