New Profesional Consult 930 x 122

gabriel sabie

ALTĂ SCUMPIRE. O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU PITEȘTENI

Altă scumpire. O nouă lovitură pentru piteșteni. Una dintre societățile din Pitești care se ocupă cu ridicarea gunoiului menajer este firma privată SC Salubris SA.

Citiți și: Cresc prețurile! Produsul care se scumpește de la 1 aprilie

Directorul societății, Gabriel Sabie (foto), este văzut la fiecare ședință de Consiliul Local (vezi foto de la cea mai recentă ședință).

Sabie, ”boss-ul” de la Salubris (detalii, AICI), deține și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Salpitflor Green S.A., societate subordonată municipalității Pitești, care se ocupă de îngrijirea spațiilor verzi.

Citiți și: Nesimțire mare! Filmat când aruncă gunoiul pe marginea drumului, lângă Pitești

Clienții Salubris au avut zilele trecute o surpriză neplăcută: ”Începând cu data de 1.08.2018, tariful pentru colectare, transport și depozitare deșeuri menajere se va majora, conform Hotărârii AGA Adi Servsal Argeș nr 1/26.07.2018.”, se arată într-o notificare primită recent de un piteștean (click pe imagine pentru mărire):

Cu cât se va majora tariful, de ce se va majora sau ce pot face clienții Salubris dacă nu sunt de acord cu această decizie? Nicio explicație scrisă, concretă! Așa își tratează societatea așa-zis privată, condusă de Gabriel Sabie, clienții: cu nepăsare, indiferență, bătaie de joc. Piteștenii nu au dreptul să știe de ce achită și pentru ce achită respectivele sume de bani.

Pentru că situația pe care ne-a sesizat-o un piteștean nu ni s-a părut normală, l-am contactat telefonic pe ”boss-ul” de la Salubris.

”Dăm notificări acasă, odată cu factura au primit sau o să primească acum. Noi am mai dat notificări și în martie, iar între timp ni s-au aprobat (n.r. – noile tarife), că nu noi hotărâm tarifele, ci Adi Servsal, prin Adunarea Generală, cu toți primarii din județ.”

Ați dat notificări și în luna martie? Nu asta spune piteșteanul care, pe bună dreptate, a fost revoltat în urma notificării primite. ”Când am primit factura (n.r. – 3 august 2018), am primit și această notificare, nu știu cât o să plătesc în plus, de ce o să plătesc. Nu am primit nicio notificare în luna martie.” ne declară pitesteanul.

Pentru că oamenii nu au de unde să știe, în urma notificării primite, cu cât se majorează tariful și de ce, l-am chestionat pe Gabriel Sabie și asupra acestui aspect.

”Pentru populație, tariful se majorează cu 1 leu, 1 leu și ceva, nu știu exact, iar pentru agenții economici cu 8 lei/mc.”, afirmă șeful de la Salubris.

Care au fost motivele pentru care s-a ajuns la această majorare? Tot Sabie adaugă că ”din 2012 eram pe prețul acesta, în februarie 2018, prin hotărâre de Consiliu Județean, s-a scumpit taxa de depozitare, de la 59 de lei fără TVA, acum este 83 de lei (n.r. – prețul plătit pentru depozitarea unui metru cub de deșeuri menajere). Noi am făcut o solicitare la Adi Servsal, o fundamentare de tarif…”, motivează Sabie. Alt argument?  ”A crescut salariul minim, în 2012 era 770 de lei, acum este 1.950. Tot atunci motorina era 3 lei, acum s-a scumpit…”

Același Sabie precizează, întrebat fiind ce pot face piteștenii care nu sunt de acord cu această majorare, că ”avem contract, pot anunța cu 30 de zile înainte.”

Cu alte cuvinte, dragi piteșteni, dacă nu vă convine majorarea tarifului puteți renunța la serviciile oferite de Salubris. ”Boss-ului” nu prea pare să îi pese.

Deșeurile menajere recoltate de S.C. Salubris S.A. sunt depozitate la depozitul ecologic din comuna argeșeană Albota.

Amintim că în acest an, în urma hotărârilor luate de Primărie, în Pitești au avut loc scumpiri în lanț: de la taxe și impozite locale (subiectul pe larg, AICI) și căldură (AICI, amănunte) până la agrement (AICI și AICI detalii) și Filarmonică (AICI puteți citi mai multe).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3