Donaris 930 x 122

proiecte pitesti

Cristian Gentea explică majorarea salariilor din Primărie

Primarul Gentea a explicat astăzi jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă care este principalul motiv pentru care cresc salariile. Deşi inflaţia părea a fi principalul indicator care impunea o majorare, edilul a afirmat că decizia a fost luată pentru ca salariile din Primăria Piteşti şi instituţiile subordonate să fie aliniate cu cele din restul municipiilor de rang II*.

Citiți și: Bani mai mulți pentru anumiți bugetari!

„A fost propunerea din partea Compartimentului de Resurse Umane. Nu s-a făcut nimic altceva decât să se atenueaze diferenţele faţă de primăriile altor municipii de acelaşi rang cu noi (rangul II) […]. S-au făcut nişte corecţii. Sunt creşteri, spre exemplu la şef serviciu – 1.000 de lei. A contat foarte mult şi faptul că am observat că pleacă angajaţii. Avem doi oameni foarte buni la Direcţia Taxe şi Impozite Locale de care efectiv ne-am rugat să rămână”, a mărturisit Cristian Gentea.

A fost întocmit şi un tabel comparativ unde sunt menţionate salariile primarilor şi angajaţilor de la alte primării din ţară.

Citiți și: Vești proaste pentru salariații argeșeni!

 

 

 

* Municipiile de rang II sunt municipii de importanţă interjudeţeană, judeţeană sau cu rol de echilibru în reţeaua de localităţi.

Potrivit Legii nr.351 din 6 iulie 2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi, la Art. 2 alin. 2. este făcută ierarhizarea municipiilor pe ranguri, astfel:

a) rangul 0 – Capitala României, municipiu de importanţă europeană;

b) rangul I – municipii de importanţă naţională, cu influenţă potenţială la nivel european;

c) rangul II – municipii de importanţă interjudeţeană, judeţeană sau cu rol de echilibru în reţeaua de localităţi;

d) rangul III – oraşe;

e) rangul IV – sate reşedinţă de comună;

f) rangul V – sate componente ale comunelor şi sate aparţinând municipiilor şi oraşelor.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • hgj spune:

    aveti dreptate sefu pe surse am auzit si eu ca multinationalili ieste de vina:ofera mai multe benefici,sporuri,bani mai multi,ore mai putine de munca,conditiile de munca nu-s asa „vatamatoare,prafuitoare”.e bine ca luptati pt pitesteni si ii rugati (angajati)sa nu indrazneasca a pleca la privat poate si mai grav or vrea sa plece din tara.ce oras adormit,prostit si prost.sunt curios daca va trece de moderare pt afisare.

570×90 MAIA