NOR CURIER 930X122

proiecte pitesti

Cristian Gentea explică majorarea salariilor din Primărie

Primarul Gentea a explicat astăzi jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă care este principalul motiv pentru care cresc salariile. Deşi inflaţia părea a fi principalul indicator care impunea o majorare, edilul a afirmat că decizia a fost luată pentru ca salariile din Primăria Piteşti şi instituţiile subordonate să fie aliniate cu cele din restul municipiilor de rang II*.

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

„A fost propunerea din partea Compartimentului de Resurse Umane. Nu s-a făcut nimic altceva decât să se atenueaze diferenţele faţă de primăriile altor municipii de acelaşi rang cu noi (rangul II) […]. S-au făcut nişte corecţii. Sunt creşteri, spre exemplu la şef serviciu – 1.000 de lei. A contat foarte mult şi faptul că am observat că pleacă angajaţii. Avem doi oameni foarte buni la Direcţia Taxe şi Impozite Locale de care efectiv ne-am rugat să rămână”, a mărturisit Cristian Gentea.

A fost întocmit şi un tabel comparativ unde sunt menţionate salariile primarilor şi angajaţilor de la alte primării din ţară.

Citiți și: Argeș. Domnule primar, e bine cu 2500 € pe lună, în timp ce oamenii câștigă 2000 de lei?

 

 

 

* Municipiile de rang II sunt municipii de importanţă interjudeţeană, judeţeană sau cu rol de echilibru în reţeaua de localităţi.

Potrivit Legii nr.351 din 6 iulie 2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi, la Art. 2 alin. 2. este făcută ierarhizarea municipiilor pe ranguri, astfel:

a) rangul 0 – Capitala României, municipiu de importanţă europeană;

b) rangul I – municipii de importanţă naţională, cu influenţă potenţială la nivel european;

c) rangul II – municipii de importanţă interjudeţeană, judeţeană sau cu rol de echilibru în reţeaua de localităţi;

d) rangul III – oraşe;

e) rangul IV – sate reşedinţă de comună;

f) rangul V – sate componente ale comunelor şi sate aparţinând municipiilor şi oraşelor.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • hgj spune:

    aveti dreptate sefu pe surse am auzit si eu ca multinationalili ieste de vina:ofera mai multe benefici,sporuri,bani mai multi,ore mai putine de munca,conditiile de munca nu-s asa „vatamatoare,prafuitoare”.e bine ca luptati pt pitesteni si ii rugati (angajati)sa nu indrazneasca a pleca la privat poate si mai grav or vrea sa plece din tara.ce oras adormit,prostit si prost.sunt curios daca va trece de moderare pt afisare.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3