Donaris 930 x 122

bloc

INSPECTORATUL ÎN CONSTRUCȚII, CHEMAT SĂ FACĂ LUMINĂ LA BLOCUL „GĂTEJANU”

Familia care locuiește lângă terenul de pe strada Mioarei, adiacentă străzii Mircea Eliade – varianta Găvana (foto), pe care ar urma să fie construit un bloc cu două etaje a sesizat Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Muntenia.

Citiți și: Încă patru blocuri în Pitești!

Situația viitorului bloc a fost prezentată de ePitești AICI și AICI.

Piteștenii cer ca Inspectoratul să verifice dacă administrația locală respectă legea în emiterea actelor necesare demarării investiției. „Din ce știm, încă nu au fost emise documentele pentru construirea blocului, dar vrem ca verificările să se facă de acum pentru a fi evitate neplăceri ulterioare”, precizează pentru publicația noastră femeia care ne-a sesizat inițial situația.

Citiți și: Video/Pitești: Stradă din Nord, blocată de două luni de o lucrare marca Termo Calor Confort

Pentru mai multe detalii despre sesizarea înaintată Inspectoratului Regional în Construcții Sud-Muntenia, click pe imagini:

Amintim că viitorul bloc va fi construit la o distanță de doar 2,95 de metri de casa celei care ne-a reclamat cazul, lângă alte două case și un alt bloc. Locatarii din blocul deja existent nu ar fi fost înștiințați oficial, în scris, de această viitoare investiție.

Familia piteștencei a depus la Primărie o adresă prin care și-a exprimat punctul de vedere și dezacordul cu privire la această investiție. Oamenii susțin, printre altele, că terenul pe care ar urma să fie construit viitorul bloc ar fi instabil, că le-ar fi afectat dreptul la intimitate și că sub respectivul teren s-ar afla rețele de canalizare și apă pluvială. Orice intervenție viitoare la aceste rețele în caz de avarie, ar fi imposibilă odată construit noul bloc, adaugă ei. Amănunte, AICI.

Amintim că investitorul privat care vrea să construiască blocul, Florina Daniela Gătejanu, a înaintat la Primăria Pitești o cerere pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD). Blocul ar urma să fie construit pe strada Mioarei, nr. 11, din cartierul Găvana (vizavi de zona industrială).

Pentru ca investiţia să poată fi demarată este nevoie de aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu de către Consiliul Local Pitești (AICI, subiectul pe larg).

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441