930×122 CAPRA 5

despăgubiri

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ PENTRU DESPĂGUBIRILE DE SECETĂ

În Monitorul Oficial cu nr. 806 a fost publicată Ordonanța de Urgență prin care fermierii pot fi despăgubiți pentru pierderile înregistrate la culturile agricole înființate în toamna anului trecut: grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz și rapiță.

Citiți și: Argeș. Sute de hectare de teren, afectate de secetă

Fermierii pot transmite cererea și documentele însoțitoare şi prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail. Cererea de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019 afectate de secetă poate fi descărcată accesând următorul link: http://bit.ly/cerere-solicitare-ajutor-stat-seceta

Beneficiarii prezentei scheme sunt producătorii agricoli care își desfășoară activitatea în domeniul producției agricole primare și au depus cerere unică de plată 2020. Schema de ajutor nu se aplica beneficiarilor care au obținut un ajutor ilegal anterior declarat incompatibil cu piața internă printr-o decizie a Comisiei Europene, atât timp cât ajutorul ilegal nu este rambursat sau plătit într-un cont cu destinație specială, reprezentând valoarea totală și dobânzile aferente ajutorului ilegal și incompatibil cu piața internă. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele doveditoare, poate fi transmisă la centrele locale APIAşi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail.

Citiți și: Anunț înfiorător: „Vor veni vremuri grele ”

Documentele depuse în copie de către beneficiar, vor purta sintagma “conform cu originalul”, vor fi datate și însușite prin semnătură de către beneficiar. Se va achita circa 80% din cuantumul stabilit pentru fiecare cultură, per hectarul calamitat.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90