930 x122 grota rece

bobi marinescu

Pitești: Lovitură neașteptată pentru afaceristul care voia să facă un mega complex imobiliar

152 de apartamente dintr-un foc voia să facă un afacerist din Pitești.

Citiți și: Piața imobiliară, încotro? Câte tranzacții s-au făcut în acest an

Update, 08.06.2022, ora 15.30

La această oră se desfășoară ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Pitești.

Afaceristul piteștean, Bobi Marinescu, reprezentantul firmei Bomax Imobiliare S.R.L, nu a trecut o etapă importantă din cadrul comisiei pentru realizarea complexului imobiliar format din nu mai puțin de 152 de spații locative.

Citiți și: Argeș: Cele mai recente informații de pe piața imobiliară

Amintim că, ieri a avut loc o ședință în cadrul Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Pitești, unde complexul imobiliar a primit undă verde!

Pitești: Afaceristul care a vrut bloc cu drum prin cimitir revine cu alt proiect imobiliar

Update, 6 iunie, ora 08.43:

Prin adresa 28497/25.02.2022 SC Bomax Imobiliare SRL revine cu solicitare pentru obținerea avizului comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu în vederea ”Construire ansamblu de imobile de funcțiune de locuințe colective cu regim de înălțime P+2E, amenajare și împrejmuire teren, branșamente la utilități și organizare de șantier”, amplasat în municipiul Pitești, str. Dumitru Brătianu nr. 28, cu privire la racordarea proiectului la rețeaua de căi de comunicație.

Solicitarea anterioară a fost respinsă la pct. 7 din ședința comisiei din data de 22.02.2022.

Modificările propuse constau în micșorarea numărului de locuri de parcare de la 199 la 168, realizarea unei legături între str. Dumitru Brătianu și drumul de acces pe latura de NE, realizarea unui acces carosabil pentru intervenția ISU pe latura de SV, repoziționarea spațiilor de parcare  de-a lungul străzilor Dumitru Brătianu și Jean Constantinescu,  nu mai propune supralărgirea străzilor Dumitru Brătianu și Jean Constantinescu acestea păstrându-se în limitele cadastrale precum și crearea circuit pentru circulația auto în jurul proprietății.

Această solicitare se află la primul punct pe ordinea de zi a ședinței Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Pitești care va avea loc marți, 7 iunie.

Reamintim că, firma S.C. BOMAX IMOBILIARE S.R.L. aparține lui Bobi Marinescu, un cunoscut om de afaceri din Pitești.

Solicitarea care se află din nou în fața Comisiei de Circulație a fost respinsă în luna februarie din cauza mai multor nereguli. „Toate locurile de parcare au acces direct din stradă, nu mai există trotuar și accesul la portbagajul mașinilor se face efectiv din stradă.”, declara la momentul respectiv consilierul PNL, Sorin Apostoliceanu.

Ulterior respingerii acestei solicitări, s-a vorbit chiar și în presa locală de o presupusă dispută între afacerist și consilierul PNL, Apostoliceanu. Bobi Marinescu a declarat public că „nu proiectul e de vină, ci omul din administrație care nu-i dă undă verde.Subiectul pe larg: AICI – Război! „Bobi Marinescu a zis că mă tunde…să nu fi fost cumva vreo amenințare fizică

Știrea inițială, 8 martie, ora 15.31 – Piteşti – Afaceristul Bobi Marinescu vrea să dea lovitura: „Oază” cu 182 de apartamente

Afaceristul Bobi Marinescu vrea să dea lovitura: „Oază” cu 152 de apartamente în Tancodrom, Piteşti.

Aşa cum ePiteşti v-a relatat de nenumărate ori, zona „Tancodrom” din Piteşti este în atenţia multor dezvoltatori imobiliari.

Cel mai nou proiect aparţine firmei S.C. BOMAX IMOBILIARE S.R.L. care vrea să construiască un ansamblu de imobile cu locuinţe colective, în total 182 de apartamente pe strada Dumitru Brătianu. Firma cu pricina i-ar aparține omului de afaceri binecunoscut în Pitești, Bobi Marinescu.

Din datele obţinute de publicaţia noastră, pe un teren de aproximativ 11.000 mp vor fi trei loturi separate de un drum de acces. Clădirile vor avea un regim de înălţime P+2E.

Accesul ar urma să se facă din străzile Dumitru Brătianu, Nicolae Brânzeu şi Jan Constantinescu. Aceasta din urmă va fi lărgită de la 4,5 m, la 9 metri.

În zona cu pricina se va asigura spaţiu verde în procent de 26,36% din suprafaţa totală amintintă. Se propune amenajarea la sol a unui număr de 199 locuri de parcare. Proiectul prevede şi posibilitatea de amenajare a unor spaţii comerciale la parterul imobilelor.

Se pare că dezvolatorul nu a luat în calcul şi spaţiul pentru depozitarea deşeurilor, mai exact ar fi nevoie de mai multe containere îngropate unde oamenii să arunce gunoaiele.

Primarul piteștean Cristian Gentea, care este și președintele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism – C.T.A.T.U din cadrul instituției, declară cu privire la acest subiect că locurile de parcare nu sunt suficiente conform HCL în vigoare.

În acest sens, se propune cedarea de teren pentru drum de către alt proprietar (prin PUD nu se discută decât de parcelă proprie).

Și multe garsoniere şi apartamente nu au practic vizibilitate exterioară, oamenii vor vedea doar alte ferestre.

Totodată, Sorin Apostoliceanu, consilier PNL și preşedintele Comisiei nr. 2 – Comisia pentru Urbanism spune că nu s-a dat aviz nici de la comisia de circulație, fiindcă toate locurile de parcare au acces direct din stradă, nu mai există trotuar și accesul la portbagajul mașinilor se face efectiv din stradă.

 

În acest sens Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism – C.T.A.T.U a retras punctul de pe ordinea de zi a ședinței care a avut loc în 28 februarie.

Comisia C.T.A.T.U are următoarea componenţă:

Cristian Gentea – preşedinte

Membri supleanţi:

-Arh. Cătălin Ghiţă

-Arh. urb. Andreea Trache / arh. Andreea Stanciu

-urb. Mariana Uglea

-arh. Claudiu Runceanu / urb. Sebastian Guţă

-arh. urb. Constantin Popescu

-arh. urb. Doina Negoiţă

-arh. Flavius Ivancu

-arh. urb. Gabriela Eugenia Assenza

-arh. Alexandru Răuţă / arh. Pompiliu Soare / arh. Anton Staicu

-ing. Gheorghe Mihăiţă – CNAIR – Secţia Drumuri Naţionale Piteşti

-Lt. col. Gheorghe Popescu / plt. adj. şef Radu Dragoş – ISU Argeş

-Apostoliceanu Sorin – preşedintele Comisiei nr. 2 – Comisia pentru Urbanism.

*C.T.A.T.U – Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism

(Foto: Facebook/Bobi Marinescu/ descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

5 comentarii

  • Geo spune:

    Cu PUG ul.ce faceti la-ti furat si pe acesta. Nu se mai aude nimic. Domnilor ce aveti de gand cu Pitestiul ati inceput din 2009 doua Reactualizare de PUG.su nu ati finalizat nimic. Dar ati platit.banii cetățenilor degeaba. Lăsați smecheriile si terminati de reactualizat Planul.General.de Urbanism
    Veti ajunge la DNA dupa Pendiuc. Opriti va din furat până nu e prea târziu.

  • Leopold spune:

    A încasat bani publici la greu,acum a devenit anteprenor !Bravo Bovy !

  • Sergiu spune:

    De ce se acceptă construcția de blocuri fără a se asigura numărul locurilor de parcare, fără a tine cont de subdimensionarea rețelelor de apă, canalizare, curent și gaze?
    Nu este corect față de ceilalți locuitori ai orașului care suferă din cauza acestor blocuri apărute ca ciupercile după ploaie.
    Ne mai văităm de pene de curent sau de inundații datorate subdimensionarii canalizării, sau ne mirăm de traficul infernal din Pitești. Unde vor parca mașinile celelalte care nu li se asigură locuri de parcare de către constructor? Dacă vin vizitatori la cei din bloc unde vor parca mașinile? La intrebarile acestea trebuie sa răspundă constructorul.
    Nu este suficient să facem sensuri unice și să montăm semafoare din 100 în 100 de metri.
    Modernizați infrastructura întâi și apoi dați aprobări pentru construirea de blocuri!

  • Ludu spune:

    Vă dați seama cât de nemernic este acest”dezvoltator” dacă a propus drum prin cimitir? Să mai pună stop primăria la atatea construcții care ne sufocă. Să construiască în Zmeura, Mosoaia, nu să nu ne mai putem mișca în oraș că niste indivizi vor să se îmbogățească. . Oare populația Pitestiului a crescut atat de mult incat are nevoie de atatea betoane?

  • Sergiu spune:

    Domnule Primar
    Circulația în Pitești e varză
    Infrastructura nu e modernizată
    Locuri de parcare sunt insuficiente
    Sensurile unice își bat joc de oamenii care nu au blocul și parcarea la strada principală și care fata de cei de la strada principală platesc parcarea
    Trotinetele electrice sunt lăsate aiurea și câte 3 zile pe trotuare, pe străzi laterale sau în spațiul verde aruncate
    Mergeți prin cartiere ca să vedeți realitatea nu ce vi se comunica de către consilieri
    La Blocurile de pe străzile lăturalnice niciodată nu vine nimeni sa taie iarba și gardul viu,
    Gavana arata identic cu anii ’80
    Nu s-a modernizată nimic
    E bătaie de joc la adresa cetățeanului
    S-a făcut bloc în Gavana și s-au mutat locuri de parcare plătite pe alte locuri care puteau sa fie aducătoare de bani prin închiriere la bugetul local. A plătit dezvoltatorul cumva contravaloarea închirierii sau este iar o paguba la buget?
    Bloc construit la 1 metru de spațiul de joaca. Sper sa nu desființați acel spațiu de joaca din cauza blocului.

    Nu mai acceptați construcția de blocuri pana nu se modernizează rețeaua de curent, apa ,gaze și infrastructura!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA