Donaris 930 x 122

amenzi

POLIȚIA LOCALĂ FACE CONTROALE ÎN PARCĂRILE DE LA BLOCURI

Poliția Locală face controale în parcările de la blocuri. Agenții Poliției Locale Pitești vor verifica în următoarea perioadă felul în care este respectată Hotărârea de Consiliu Local intrată în vigoare pe 1 ianuarie 2020 cu privire la noua regulă din parcările de la blocuri și din parcările destinate instituțiilor publice.

Citiți și: Argeș: Au plecat din carantină ca să bage la pariuri

Potrivit Hotărârii, de la 1 ianuarie 2020 în Pitești este interzisă „ocuparea domeniului public prin oprirea, staționarea sau parcarea vehiculelor pentru transport persoane cu masa maximă autorizată mai mare de 3 tone și a celor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 2 tone aparținând persoanelor fizice și juridice în parcările destinate locatarilor și/sau în parcările destinate instituțiilor și serviciilor publice”.

Noutatea este că regula a fost extinsă și la proprietarii-persoane fizice ai unor astfel de autoutilitare, până acum interdicția fiind valabilă doar pentru proprietarii-persoane juridice (firme).

Citiți și: Argeș: Jandarmii în acțiune! Masca și certificatul verde la control

„Vom face controale și vom aplica legea. Acolo unde situația o impune, vom da avertismente sau amenzi”, declară pentru ePitești Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.

Cei care încalcă această dispoziție riscă amendă între 500 și 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice și între 600 şi 1.200 de lei în cazul persoanelor juridice.

Controale vor fi făcute și la firmele de pompe funebre din Pitești, conform sursei citate. Amintim că, tot de la 1 ianuarie 2020, „expunerea, prezentarea și comercializarea coroanelor funerare, a crucilor și a sicrielor de către prestatorii de servicii funerare se realizează exclusiv în spațiul corespunzător deținut de aceștia pentru desfășurarea obiectului de activitate, spațiu înscris în autorizația sanitară de funcționare”. Adică exclusiv în incinta magazinelor de profil. Detalii, AICI.

Pentru încălcarea acestor reguli amenda este cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441