930×122 CAPRA 5

pavare tactilă

SCHIMBĂRI RADICALE LA TRECERILE DE PIETONI DIN PITEȘTI

Schimbări radicale la trecerile de pietoni din Pitești. Pentru reducerea riscului de producere de accidente rutiere la trecerile de pietoni din municipiu, Primăria Piteşti are în vedere pentru perioada următoare, cu bani europeni şi de la bugetul local, mai multe soluţii.

Citiți și: Semafoare la toate trecerile de pietoni!

Potrivit unui proiect al municipalităţii, vorbim despre „introducerea pavării tactile pentru toate traversările pietonale (n.r. – pentru nevăzători), începând cu traversările controlate prin semaforizare”. De asemenea, se au în vedere „consolidarea semnalizării rutiere şi marcaje mai clare ale drumurilor la intersecţiile strategice”.

„Crearea de zone de siguranță centrale pe trecerile de pietoni lungi” şi „vopsirea trecerilor de pietoni cu vopsea antiderapantă” sunt, de asemenea, văzute ca soluţii viabile.

Citiți și: Schimbări în traficul din Pitești. Noi treceri de pietoni

Nu în ultimul rând, Primăria vrea şi „presemnalizarea şi semnalizarea clară şi vizibilă a trecerilor de pietoni”, „măsuri pentru reducerea vitezei de circulaţie în apropierea trecerilor de pietoni în zonele în care vitezele de rulare sunt crescute” şi „modificarea temporizărilor semafoarelor în intersecţie cu semnal controlat pentru treceri de pietoni, pentru eliminarea timpilor morţi.”

Rămâne de văzut când va începe municipalitatea materializarea proiectului. (Foto: descriptiv – sursa: realitatea.md) 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90