New Profesional Consult 930 x 122

consiliul

ÎN SFÂRŞIT! UNDĂ VERDE PENTRU PÂRTIILE DE SCHI DE LA MOLIVIŞU!

Guvernul a emis hotărârea nr. 448 din 28 mai 2014, hotărâre care deschide, practic, calea realizării proiectului staţiunii montane de la Molivişu, în judeţul Argeş. Hotărârea permite scoaterea din circuitul forestier a unei suprafeţe de 11,4 hectare de pădure pe care vor fi realizate pârtii de schi şi alte facilităţi. Conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Molivişu, formată din Consiliul Judeţean şi comunele Brăduleţ, Cicăneşti şi Arefu, a anunţat astăzi că deja s-a trecut la organizarea de şantier.

Citiți și: Video. Sediul unei instituții de forță, făcut una cu pământul

„Orice lucru mare se face cu greutate. Acum este important să obţinem finanţarea pentru a realiza lucrările propuse. S-a trecut la organizarea de şantier, iar licitaţia de construire a staţiunii a fost câştigată de o asociere de trei societăți, lider fiind o firmă din Austria.”, a afirmat Pavel Bârlă, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Molivişu. La rândul său, Florin Tecău, preşedintele Consiliului Județean, a precizat că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă extraordinară a instituției în care va fi alocată suma necesară cofinanţării proiectului.

În total este vorba de o investiţie de circa 70.000.000 de lei, sumă din care 24.000.000 de lei reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană. O parte din suma necesară va fi acoperită din împrumuturi ale localităţilor pe raza cărora se va face staţiunea. Conform proiectului, termenul limită până la care va fi realizată staţiunea este decembrie 2015, dar autorităţile speră ca până la finalul anului în curs să existe deja o pârtie de schi funcţională.

Citiți și: Decizie majoră la Mioveni!

Staţiunea va avea un drum principal de acces și două pârtii cu lungimi de 1,1 km, respectiv de 700 de metri, cu posibilitatea creării altor cinci pârtii. Va fi construit și un observator turistic, va fi amenajată o turbărie și vor fi construite două microhidrocentrale şi o bază de agrement (cu aquaparc, piscină interioară, parcare, zonă de picnic şi terenuri de sport multifuncţionale). În zona respectivă zăpada stă pe versanţi şase luni pe an. În premieră în România, în staţiunea Molivişu vor fi instalaţii mixte de transport aferente pârtiilor, dotate atât cu telescaun, cât şi cu telegondolă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3