930×122 CAPRA 5

aninoasa

UN NOU POD SE CONSTRUIEȘTE ÎN JUDEȚUL ARGEȘ

Un nou pod se construiește în județul Argeș. “Consiliul Județean Argeș susține dezvoltarea satului argeșean. Consiliul Județean Argeș a investit, prin cofinanțare, în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ. În comuna Aninoasa toate școlile au toaletele în interior și apă curentă.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura rețelei de apă potabilă, alocând bani pentru reabilitarea sistemului de apă potabilă și realizarea instalațiilor de captare, tratare și distribuție a apei potabile în comuna Aninoasa.

De asemenea, cu fonduri de la bugetul județean, s-au făcut reparații și consolidări la podul din zona Olteni.

Citiți și: Decizie majoră în școli! Nu va fi nevoie de acordul părinților

Prin Programul guvernamental PNDL II, se află în lucru podul peste pârâul Slănic, în punctul vad Broșteni, care asigură legătura la școala gimnazială Broșteni.

Învățământul, sănătatea și infrastructura sunt prioritățile acestui mandat al conducerii Consiliului Județean Argeș. 2019 reprezintă anul implementării și execuției proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale sume importante pentru realizarea acestora.

Tocmai de aceea, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate”, ne informează Biroul de presă al Consiliului Județean Argeș.

După Cetățeni, Lerești și Berevoești, următoarea localitate vizitată a fost comuna Aninoasa. Aici, Consiliul Județean Argeș a investit, prin cofinanțare, în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din Broșteni, Slănic și Aninoasa.

Clădirile au fost reabilitate, s-au construit garduri noi, au fost montate paratrăsnete, au fost forate fântâni și montate hidrofoare pentru asigurarea apei potabile. Astfel, în acest moment toate școlile din Aninoasa au grupurile sanitare în interior. De asemenea, a fost modernizat, prin asfaltare, terenul de sport al Școlii Gimnaziale Broșteni.

În satele Aninoasa și Valea Siliștii, Consiliul Județean Argeș a finanțat reabilitarea sistemului de apă potabilă, iar în satul Slănic realizarea instalațiilor de captare, tratare și distribuție a apei potabile.

Tot în satul Slănic, s-au făcut reparații și consolidări la podul din zona Olteni, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.

Prin programul guvernamental PNDL II, în comuna Aninoasa se va realiza un pod peste râul Slănic, în punctul vad Broșteni, investiție aflată în execuție.

Prin fonduri europene, se execută în prezent lucrări de consolidare a Mănăstirii Aninoasa, un edificiu de referință al județului.

“Și în comuna Aninoasa am vizitat investițiile pe care le-am avut ca și priorități în 2016, atât noi, Consiliul Județean, cât și Consiliul Local și domnul primar Ștefan Benonie.

În majoritatea lor sunt finalizate, și aici mă refer la școli, unde am văzut grupurile sanitare, dar și after-school-ul.

De asemenea, am văzut stația de epurare și de pompare a apei din satul Slănic și podurile și, bineînțeles, am vizitat Mănăstirea Aninoasa, unde sunt în desfășurare ample lucrări de consolidare pe fonduri europene.

Vreau să-l felicit pe domnul primar, care, împreună cu Consiliul Local Aninoasa, și-a făcut treaba și a înțeles care sunt prioritățile”, a afirmat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

“Țin să mulțumesc și eu conducerii Consiliului Județean Argeș pentru tot sprijinul oferit în realizarea acestor proiecte, pentru investițiile în rețelele de alimentare cu apă, poduri și unități școlare. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să încheiem și investiția cu privire la alimentarea cu apă în satul Slănic și să începem alimentarea cu gaze a localității”, a declarat, la rândul său, Ștefan Benonie, primarul comunei Aninoasa.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90