- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 21-03-2019, ora 18:30
- Administrativ
ARGEȘ: ȘCOLI MODERNIZATE ȘI AFTER-SCHOOL. DRUMURI COMUNALE ASFALTATE
Școli modernizate și after-school. Drumuri comunale asfaltate. ”Consiliul Județean Argeș susține dezvoltarea satului argeșean. Învățământul, sănătatea și infrastructura sunt prioritățile acestui mandat al conducerii Consiliului Județean Argeș. Anul 2019 reprezintă anul implementării și execuției proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale sume importante pentru realizarea acestora.
Citiți și: Anunțul momentului: Microbuze electrice noi de astăzi în mai multe localitățiTocmai de aceea, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu vicepreședintele Ion Mînzînă și cu administratorul județului, Maria Dinu, au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate”, informează Biroul de presă al Consiliului Județean Argeș. De această dată, au fost vizitate comunele Lerești și Berevoești.
Lerești
Citiți și: Bijuteria care va uimi România: De fapt ce se află dincolo de ușile ferecate”Comuna Lerești este a doua localitate, după Cetățeni, pe care conducerea Consiliului Județean Argeș a vizitat-o pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor.
Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară. În comuna Lerești toate școlile au toaletele în interior și apă curentă.
Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructură, alocând bani pentru extinderea rețelei de apă și a rețelei de canalizare. Prin Programul guvernamental PNDL II va fi extinsă rețeaua publică de canalizare menajeră pe strada Valea Foii, strada Roman, strada Răceni și ulița Redea.
În comuna Lerești, Consiliul Județean Argeș a investit, în ultimii doi ani și jumătate, în special în infrastructura școlară și infrastructura de apă și canalizare. Pentru unitățile școlare au fost alocate fonduri pentru reparații, modernizare sau extindere la Școala Gimnazială nr.1 Lerești, școala și grădinița din satul Pojorâta, școala din satul Lerești și școala din satul Voinești. Astfel, în comuna Lerești la această oră toate unitățile școlare au toaletele în interior și au apă curentă.
Conducerea Consiliului Județean Argeș a vizitat cu această ocazie școala și grădinița din satul Pojorâta, sat locuit în majoritate de cetățeni de etnie romă, unde au fost realizate investiții majore în unitățile de învățământ, dar și în rețeaua de apă potabilă. Și asta pentru că în comuna Lerești au fost alocate fonduri de la bugetul județean și pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă pe străzile Pahonțu, Șotcan – sat Voinești, strada Frăsineața, strada Valea lui Pătru, strada Țarina cimitirul Eroilor, strada Erou Loc. Dumitru Lazea și Poduri. De asemenea, au fost vizitate și celelalte unități școlare, dar și grădinița cu after-school din satul Voinești, a cărei recepție a fost făcută la începutul anului 2017.
“La Lerești, am trecut în revistă câteva obiective pe care și Consiliul Județean Argeș le-a cofinanțat. Ne-am bucurat foarte mult că și în această localitate sunt îndeplinite toate obiectivele pe care noi ni le-am asumat începând din anul 2016. Este vorba de dispensar, unde funcționează și un cabinet stomatologic. De asemenea, am văzut și școlile, și grădinițele. Vreau să felicit conducerea Primăriei Lerești pentru că și-a făcut treaba și a înțeles care sunt prioritățile.
Trebuie să punctez faptul că aici s-a și asfaltat foarte mult, după ce s-a investit o sumă importantă și din partea Consiliului Județean Argeș în extinderea rețelei de apă potabilă și, bineînțeles, în rețeaua de canalizare. Le mulțumesc pentru buna colaborare domnului primar, Consiliului Local, corpului didactic! În plus, prin programul guvernamental PNDL II, comuna Lerești are în execuție un proiect de 1.916.762,42 de lei care privește extinderea rețelei de canalizare menajeră: strada Valea Foii, strada Roman, strada Răceni și ulița Redea“ , a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
“Țin să mulțumesc și eu conducerii Consiliului Județean Argeș pentru susținerea și sprijinul acordat localității și cetățenilor comunei Lerești, susținere care a făcut posibilă realizarea tuturor acestor proiecte. Suntem o echipă și împreună vom mai implementa și finaliza și alte proiecte”, a spus Marian Toader, primarul comunei Lerești”, conform sursei citate.
Berevoești
”Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară. În comuna Berevoești școlile au fost modernizate și dotate, iar toate unitățile școlare au acum toaletele în interior și apă curentă. În plus, a fost modernizată și reabilitată biblioteca comunală, iar din anul 2017 aici a fost înființat Muzeul “Mihai Tican Rumano”.
Consiliul Județean Argeș susține sportul de masă. În localitate se află un stadion, iar la această oră se lucrează la reabilitarea sălii de sport. Sala de sport din Berevoești este prima de acest gen construită în mediul rural.
Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de sănătate. Dispensarul a fost dotat cu centrală termică, a fost schimbată tocăria, iar etajele superioare sunt în reabilitare și modernizare.
Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructură alocând bani pentru extinderea rețelei de apă. De asemenea, de la bugetul județean au fost alocate fonduri pentru lucrările de consolidare a malului din Valea Bisericii. Aici, din cauza alunecărilor de teren, au fost distruse morminte, fiind în pericol chiar și biserica din incinta cimitirului.
Au fost alocate fonduri și pentru asfaltarea drumurilor comunale. Prin Programul guvernamental PNDL II este extinsă rețeaua publică de canalizare menajeră și este asfaltat drumul comunal din satul Ungureni, strada Drăgana.
După Cetățeni și Lerești, conducerea Consiliului Județean Argeș a vizitat comuna Berevoești. Aici, Consiliul Județean Argeș a investit, în ultimii doi ani și jumătate, în infrastructura școlară, sanitară și rutieră, dar și în extinderea rețelei de apă și canalizare. Pentru unitățile școlare au fost alocate fonduri în vederea reabilitării, modernizării sau extinderii acestora.
Astfel, în comuna Berevoești la această oră toate unitățile școlare au toaletele în interior și sunt racordate la rețeaua publică de apă. De astfel de condiții beneficiază și copiii de la grădinița și școala din satul Gămăcești, sat locuit în majoritate de cetățeni de etnie romă, unde au fost realizate investiții majore. De asemenea, au fost vizitate și celelalte unități școlare, dar și grădinițele din Oțelu și Ungureni.
Tot în Berevoești s-a vizitat și dispensarul. Dispensarul a fost dotat cu centrală termică, a fost schimbată tocăria, iar etajele superioare sunt în reabilitate și modernizare. De la bugetul județean au mai fost alocate fonduri pentru alimentare cu apă în satul Oțelu și pentru drumul comunal DC 3. O investiție majoră realizată și cu bani de la Consiliul Județean Argeș o reprezintă consolidarea Văii Biserici, acolo unde, din cauza alunecărilor de teren, au fost distruse morminte, fiind în pericol chiar și biserica din incinta cimitirului.
“Și în comuna Berevoești am făcut o trecere în revistă a obiectivelor asumate în 2016. Am văzut dispensarul, care se află într-un stadiu avansat în ceea ce privește realizarea lucrărilor de reabilitare și am vizitat școlile și grădinițele, care, așa cum ne-am angajat împreună, astăzi au grupurile sanitare în interior.
Consiliul Local Berevoești, ajutat și de Consiliul Județean, dar în special prin programul guvernamental PNDL II, a reușit să asfalteze mai multe drumuri comunale. De asemenea, am văzut stadionul, muzeul “Mihai Tican Rumano” și biblioteca. Am văzut biserica din satul Ungureni, ridicată în anul 1871, unde a fost schimbat acoperișul și care va intra în reabilitare, dar și lucrările de consolidare a Văii Bisericii. Felicit Primăria și Consiliul Local! Iată, împreună am realizat lucrurile importante, pe care noi ni le-am propus în 2016” , a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
“Țin să mulțumesc și eu conducerii Consiliului Județean Argeș pentru sprijinul acordat. Cu suportul Consiliului Județean Argeș și prin PNDL II avem două proiecte importante în derulare: canalizarea, care va fi realizată pe o lungime de 14 kilometri, și asfaltarea drumului comunal strada Drăgana, sat Ungureni. Mai avem și alte proiecte menite a dezvolta localitatea, proiecte pe care le vom realiza împreună în perioada următoare”, a afirmat, la rândul său, primarul comunei Berevoești, Florin Proca, potrivit Biroului de presă al Consiliului Județean Argeș.