930×122 CAPRA 5

bloc

UPDATE: CABINETE MEDICALE, BIROURI, SPAȚII COMERCIALE ȘI PESTE 180 DE APARTAMENTE, ÎNTR-UN ANSAMBLU IMOBILIAR CE SE VA CONSTRUI ÎN CRAIOVEI

UPDATE: Printre multele proiecte imobiliare aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Pitești de joi, 25 iunie, s-a aflat și cel privind elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru terenul situat în intravilanul municipiului Pitești, Calea Craiovei, la nr. 91, în vederea realizării obiectivului  “Construire ansamblu locuințe colective, spații comerciale, birouri și spații medicale, cu parcaj etajat, împrejmuire și organizare de șantier”. Aleșii locali i-au dat undă verde.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Dacă vor primi și autorizația de construcție, S.C. TDT DOPO IMOBILIARE și S.C. MAIA CRAIOVEI RESIDENCE vor  ridica (pe o suprafață de 5200 de metri pătrați)  un ansamblu de locuințe și alte spații, compartimentat pe trei tronsoane de 9, respectiv 8 etaje cu duplexuri deasupra, într-un perimetru cu acces auto şi pietonal dinspre străzile Calea Craiovei și Cuza Vodă.

Știrea inițială (25 iunie):

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Planul Urbanistic de Detaliu pentru terenul aferent viitorului proiect imobiliar gigant ce se va ridica în Pitești, pe Calea Craiovei, la nr. 91, a ajuns în mapele aleșilor locali care, astăzi, 25 iunie, își vor da sau nu acordul pentru trecerea la următoare etapă.

Obiectul lucrării constă în realizarea unui bloc cu regimul de înălţime: tronson A – 3 S+P+8E+Duplex; tronson B-4S+P+9E; tronson C- 2S+P+8+D, laolaltă cu un parcaj subteran și spații comerciale la parter.
Investiția este prevăzută a se concretiza în 3 tronsoane separate prin rost seismic cu parcaje subterane.
Număr total de apartamente propus: 184

Număr total de locuri de parcare: 261
Spații verzi totale = 799.48 mp”, se arată în proiectul de consultare a publicului care s-a lăsat cu mai multe obiecții din partea celor care locuiesc în zonă.

O practică deja contestabilă, pusă în aplicare și la acest proiect

Proiectul a stârnit deja controverse. Mai multe persoane fizice l-au contestat, invocând, printre altele, aglomerarea excesivă a zonei și viitoare perturbări ale traficului rutier. Printre cei care au formulat obiecții se numără și o asociație de locatari (Blocul 53, Craiovei).

Reprezentanții acesteia spun că proiectul n-ar respecta regimul de înălțime al zonei, ar umbri vechiul bloc și, în plus, retragerile față de limita de proprietate n-ar fi în regulă (aspecte consemnate și în Raportul de consultare), peste care autoritatea publică locală a trecut la fel de simplu ca și în cazul altor proiecte: a trimis obiecțiile petenților arhitectului beneficiarului care a răspuns primăriei – cum altfel, decât că oamenii n-ar avea motive întemeiate să se plângă, dar și că nemulțumirile nu fac obiectul planului urbanistic dezbătut – iar punctul de vedere a fost însușit de municipalitate și servit ca atare celor care s-au trezit să obiecteze (CLICK pe foto).

 

Concret, potrivit dezvoltatorului, Planul Urbanistic de Detaliu ar respecta prevederile Planului Urbanistic Zonal aprobat cu H.C.L. 170/2017, terenul fiind situat în subzona mixtă – clădiri cu regim înalt de înălțime – locuințe, comerț, alimentație publică, servicii și echipamente publice, servicii manageriale, tehnice, profesionale, colective, personale, amenajări hoteliere, recreere, pentru spații comerciale, prestări servicii și locuințe.

În câteva ore, aleșii locali vor vota (sau nu) proiectul.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90