SMART KIDS 930X122

bloc

(VIDEO) BLOCUL LUI MARIO PĂUN A ÎNCINS SPIRITELE ÎN CONSILIUL LOCAL PITEȘTI

Controversatul proiect al cunoscutului om de afaceri piteștean Mario Păun (beneficiar, alături de Luminița Păun și Mihai Păun) referitor la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei clădiri de locuinţe colective și spații cu altă destinație pe strada Smeurei a fost supus votului în ședința ordinară în plen de astăzi a Consiliului Local Pitești.

Citiți și: Pitești: O nouă investiție imobiliară în Trivale

„Am vrut să vedem dacă domnul are dreptate cu ce scrie aici și am constatat că nu este așa”

Subiectul a încins spiritele, mai ales că în sală s-a aflat și unul dintre vecinii viitoarei construcții (propusă în varianta nouă, de S+DS+P+4E+5Er, un regim de înălțime mai mic decât cel propus inițial), care-și exprimase anterior obiecțiile față de proiect și care a spus că ultimul aviz primit de proiect este ilegal.

Citiți și: Argeșenii s-au testat gratuit pentru depistarea cancerului colorectal

Președintele comisiei pentru urbanism a CL Pitești, Cristian Gentea, a ținut să-l asigure pe petent că, referitor la coordonatele topografice ale proiectului invocate de piteștean, totul ar fi perfect legal.

„Dacă aș fi văzut că comisia 5 a dat aviz negativ, cu siguranță aș fi vorbit cu ei. Noi am dat aviz favorabil, exact pe ce avem în momentul de față. Chiar am vrut să vedem dacă domnul are dreptate cu ce scrie aici și am constatat că nu este așa”, a explicat Gentea.

Consilierul local Eduard Morlova a ridicat o altă problemă: „Aceste dimensiuni sunt verificate de cineva? Proiectul este în regulă, înțeleg, dar după ce acest proiect demarează, verifică cineva concret?”

„Sunt foarte nemulțumit de ceea ce se întâmplă în Pitești din punct de vedere urbanistic”

Narcis Sofianu (PNL) a ținut să-i dea o replică lui Cristian Gentea.

„Vreau să-i spun domnului Gentea că la comisia 5 avem voie să dăm aviz negativ chiar dacă nu este vorba de probleme de legalitate. Noi am înaintat comisiei nr. 2 un raport prin care am sesizat unele probleme. Din punct de vedere al legalității, eu vreau să vă spun că sunt foarte nemulțumit de ceea ce se întâmplă urbanistic în Pitești.

Anul trecut, chiar am înaintat un raport prin care am sesizat niște probleme. Am atras atenția asupra faptului că în Pitești s-a votat un PUG în 1998 (…). Astăzi nu avem nici măcar un PUG prelungit”, a spus Sofianu, care a explicat că actualul context incert referitor la Planul Urbanistic General lasă loc de interpretări care riscă să se dovedească ilegale.

„Proiectul nu este oportun”

Una peste alta, Narcis sofianu a propus așteptarea noului PUG înainte de adoptarea unor proiecte de acest gen: „Din punctul meu de vedere, proiectul nu este oportun”.

Proiectul a fost, însă, adoptat în cele din urmă, ceea ce înseamnă că după un an și jumătate de așteptări omul de afaceri Mario Păun poate merge înainte cu proiectul blocului de pe strada Smeurei.

Donaris 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90