Donaris 930 x 122

dezinfectant

ALERTĂ! DEZINFECTANT DE MÂINI TOXIC, ÎN MAGAZINE

 

Citiți și: Alertă alimentară! Produs iubit de toată lumea, retras din magazine

Paul Anghel, directorul executiv al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a semnalat pe pagina sa oficială de Facebook existența pe piața din România a unui gel de mâini dezinfectant cu o concentrație ridicată de metanol, substanță deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi.

„Alertă RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor – gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6%) care este deosebit de toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi. În plus, lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare.

Citiți și: Apare un nou lanț de magazine!

Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul pot duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, a scris acesta pe Facebook.

Sursa foto: Paul Anghel/Facebook

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache