Donaris 930 x 122

lupu

porc_taiat

Alertă! Din 2009 nu s-a mai confruntat judeţul cu aşa ceva!

Autorităţile sanitar-veterinare din Argeş sunt în alertă maximă! Din anul 2009 judeţul nostru nu s-a mai confruntat cu aşa ceva!

Citiți și: Jandarmii i-au lăsat fără porc de Crăciun. L-au confiscat și l-au dus la secție

Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, a anunţat astăzi că în judeţ a fost depistat un caz de infestare cu trichineloză a unui porc. Din anul 2009 nu s-a mai întâmplat aşa ceva, evenimentul fiind consemnat atunci în Colibaşi.

De această dată, focarul a fost depistat în orașul Ştefăneşti, lângă Pitești, într-o gospodărie. Porcul, de 180 de kilograme, a fost sacrificat, iar probele de laborator au arătat că era infestat cu temutul parazit. 13 persoane au apucat să guste din „pomana porcului” şi se află acum sub tratament adecvat.

Citiți și: PORC MORT, DE 200 DE KG, ARUNCAT LA GUNOI, ÎN BĂBANA

Autorităţile le recomandă prudenţă cetăţenilor în această perioadă şi să verifice, la laborator, dacă în carnea porcilor sacrificaţi se află sau nu trichineloză.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90