930×122 POSADA 5

carne

CARNEA DE PORC, MAI SĂNĂTOASĂ DECÂT CARNEA DE CURCAN

Carnea de porc slabă are mai puţine calorii decât pieptul de curcan. Deși hulită, carnea de porc bate curcanul și la gust și la calorii. Singura condiție: să fie slabă. Ambele sortimente sunt, însă, sănătoase atât timp cât sunt gătite dietetic, fără prăjire: la grătar (grill, fără foc), la cuptor sau prin sotare și fără a fi garnisite cu cartofi sau cu făinoase (mămăligă, orez). O porţie nu ar trebui să depășească 100 de grame.

Citiți și: Informație șoc! Pitești, printre orașele din România care ar vrea să ELIMINE carnea, lactatele și mașinile!?

Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de energie și are efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor și performanţelor minții, iar prin conţinutul ei de antioxidanţi esenţiali stimulează imunitatea organismului în sezonul rece. Pe alocuri, carnea de porc poate fi mai sănătoasă decât carnea de curcan. Astfel, 100 de grame de biftec de carne slabă de porc are 100 de kilocalorii, în timp ce pieptul de curcan (cea mai slabă parte din curcan) are 135 de kilocalorii. Chiar și cantitatea de grăsime conţinută de carnea slabă de porc este mai mică decât la curcan: 3 grame, față de 5 grame. Cantitatea de colesterol este cam aceeași la ambele sortimente: 60 de mg la porc și 57 de mg la curcan. Raportul dintre acizii grași esenţiali Omega 3 și Omega 6 este, însă, mai mare la porc decât la curcan, având un efect inflamator mai ridicat, care le poate dăuna cardiacilor.

Porcii au reputaţia de animale murdare și pot fi purtători de paraziţi sau boli latente. De aceea analiza cărnii e obligatorie, iar ca metodă de precauţie se recomandă gătirea la peste 76 de grade Celsius sau congelarea timp de 20 de zile. Și carnea de curcan conţine purine, care duc la creșterea nivelului de acid uric din organism. Prin urmare, ar trebui evitată de către persoanele care au gută sau afecţiuni renale. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

Citiți și: Vă mai miră? Urmează alte scumpiri la carne şi mezeluri!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90