NOR CURIER 930X122

pesta porcină

PORC MORT, DE 200 DE KG, ARUNCAT LA GUNOI, ÎN BĂBANA

Imagine horror, azi, în Băbana, pe marginea DJ 704D, în zona satului Lupueni.

Citiți și: Nou focar de pestă porcină la o fermă. Aproape 20.000 de animale vor fi sacrificate

Pe lângă deșeurile menajere abandonate de cetățeni, zace și cadavrul unui porc domestic de vreo 200 de kg.

Fotografia pe care o vedeți a fost pusă la dispoziția redacției ePitești.ro de activistul de mediu Robertin Rusu și, potrivit acestuia, a fost făcută astăzi, de colega sa.

Citiți și: Alarmant! Pesta porcină se extinde

„Cel mai probabil, a fost aruncat dintr-o remorcă. Cum pesta porcina a fost și este o problemă de sănătate publică, acest cadavru trebuie îndepărtat de urgență. Poliția din zonă a fost sunată și anunțată, iar de la DSP am fost îndrumați să trimitem e-mail la inspsan@dsparges.ro.

DSP Argeș este probabil ocupată cu criza medicală actuală, iar aceasta problemă apărută este de mai puțin interes.
Așteptăm ziua de mâine. Autoritățile medicale județene trebuie să acționeze, să ridice cadavrul să facă analize și, eventual, să găsească autorul abandonului. Poliția trebuie să-i alerteze pe toți, inclusiv Direcția Sanitară Veterinară.”, spune activistul de mediu Robertin Rusu.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3